Koko Juupajoki ilman sähköä

Vanhainkoti ja vedenottamo toimivat varavoimalla. Ihmiset ovat paristokäyttöisten valonlähteiden ja kynttilöiden varassa. Myöskään kunnan aluelämpö ei ole toiminnassa.

Kotimaa
Suomen kartta johon on merkitty Juupajoen sijainti ja muita suuria kaupunkeja.
Yle

Noin 2000 asukkaan Juupajoen kunta Pirkanmaalla on täysin ilman sähköä. Sähkökatkoksia oli kunnanjohtajan Pirkko Lindströmin mukaan esiintynyt perjantai-illasta lähtien, mutta koko kuntakeskus pimeni lauantaina iltapäivällä klo 15 aikaan.

Lindströmin mukaan ihmiset ovat kynttilöiden sekä tasku- ja otsalamppujen varassa. Katuvalot ovat myös tilanteessa luonnollisesti sammuneet.

– Varavoimaa meillä on käytettävissä vanhainkodilla ja vedenottamolla eli niin sanotut kriittiset asiat toimivat, hän kertoo.

– Kerros- ja rivitaloissa asuvat, joilla ei ole puulämmitteisiä uuneja ovat ilman lämpöjä. Myös aluelämpö on poissa pelistä.

Lämpötila on Lindströmin mukaan nollan tuntumassa, joten akuuttia hätää ei kuntalaisilla kuitenkaan ole. Liikkuessaan eri puolilla kuntaa hän oli todennut, että puut ovat joka puolella raskaassa lumikuormassa ja lisää lunta tuli haastatteluhetkelläkin.

Kunnanjohtajan mukaan ainakin vuorokausi mennee siihen, että viat on korjattu. Lindström kertoo olevansa jatkuvasti yhteydessä pelastuslaitokseen ja illalla kunnan johtoryhmä kokousti tilanteen vuoksi.

Koko Suomessa lauantai-iltana vailla sähköjä oli noin 40 000 taloutta. Juupajoki kuuluu sähköyhtiö Elenian alueeseen.