Ruotsin terroriepäilty kiistää syytteet – Vangittava tai vapautettava sunnuntaina

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo kertoi keskiviikkona, että epäilty terroristi olisi valmistellut terroritekoa Ruotsissa.

Ulkomaat
Kuvankaappaus ruotsalaisen Expressen-lehden verkkosivuilta.
Kuvankaappaus ruotsalaisen Expressen-lehden verkkosivuilta. Expressen

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on grillannut terroristiepäiltyä Mutar Muthanna Majidia pitkissä kuulusteluissa lauantain vastaisena yönä ja lauantaipäivänä. Majid kiistää syyllisyytensä, kertoo sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun).

– Uusia kuulusteluja ei ole sovittu. Hän näytti pirteämmältä tänään, hän puhui mielellään, sanoo Majidin puolustusasianajaja Ola Salomonsson Aftonbladetille.

Salomonsson on ollut mukana useita tunteja kestävissä kuulusteluissa. Esitutkinta on salainen, joten hän ei voi kommentoida niiden sisältöä. Hänen mukaansa Majid voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Syyttäjän on tehtävä sunnuntaina puoleenpäivään mennessä päätös, vangitaanko Mutar Muthanna Majid, vai päästetäänkö hänet vapaalle jalalle. Häntä epäillään terroririkoksen valmistelusta Ruotsissa.

Säpo kertoi terroriepäilyistä lehdistötilaisuudessa keskiviikkona. Majid pidätettiin tuolloin poissaolevana. Hänet otettiin kiinni Bolidenissä torstai-iltapäivänä. Hän on asunut siellä pakolaismajoituksessa.