Hyppää sisältöön

Sibelius-viulukilpailu alkaa tänään, voittaja kruunataan joulukuussa

Neljä suomalaisviulistia kilpailee tänä vuonna Sibelius-viulukilpailun voitosta. Toistaiseksi kilpailu on päättynyt suomalaisjuhliin vain kerran, kun Pekka Kuusisto voitti kilpailun vuonna 1995.

Yhdennentoista kerran järjestettävän kilpailun voittaja on selvillä joulukuun kolmantena päivänä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Maamme suurin kansainvälinen klassisen musiikin kilpailu, Sibelius-viulukilpailu (siirryt toiseen palveluun), alkaa tänään. 

Alkuerissä on mukana 45 viulistia, joista neljä on suomalaisia. Esiraati valitsi alkuerien kilpailijat ennätyssuuresta osallistujajoukosta. Kaikkiaan kilpailuun ilmoittautui 234 viulistia 29 maasta. Suomesta mukaan ilmoittautui 12 viulistia.

Yhdennentoista kerran järjestettävän kilpailun voittaja on selvillä joulukuun kolmantena päivänä. Voittaja saa 25 000 suuruisen euron palkinnon.

Kilpailun alku- ja välierät pidetään Helsingin konservatorion konserttitalossa. Kolmipäiväinen finaali järjestetään Musiikkitalossa, kun viulistit esiintyvät ylikapellimestari Johan Storgårdsin johtaman Helsingin kaupunginorkesterin ja ylikapellimestari Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin solisteina.

Yle seuraa kilpailua alusta loppuun.

.
.