Venäjä: Yksitoista "Isis-bandiittia neutraloitiin"

Pohjois-Kaukasuksella on käyty tulitaistelu, jossa Venäjä sanoo surmanneensa 11 Isis-järjestöön yhteydessä ollutta terroristia. Isis on viime kesästä lähtien aktivoitunut myös Kaukasuksella.

Ulkomaat
kabardi-balkaria
Yle Uutisgrafiikka

Venäjän turvalliisuusjoukot kertovat surmanneensa 11 islamilaista terroristia, joiden sanotaan olleen yhteydessä Isis-järjestöön.

– Alustavien tietojen mukaan yksitoista bandiittia on neutraloitu, muotoilee Venäjän kansallinen terrorisminvastainen komitea tiedotteessaan.

Yhteenotto tapahtui Venäjän Georgian-vastaisella rajalla sijaitsevassa Kabardi-Balkarian tasavallassa Pohjois-Kaukasuksella. Venäjän turvallisuusjoukkojen kerrotaan saartaneen terroristit tasavallan pääkaupungin Nalšikin läheisessä metsässä. Terroristit alkoivat tuolloin ampua poliiseja ja heitellä käsikranaatteja.

Poliisin mahdollisista omista tappioista ei kerrota.

Kaukasuksen islamistiset terroristit ovat aiemmin kuuluneet liittoumaan, josta on käytetty nimeä Kaukasuksen emiraatti. Sen taistelijat ovat kuitenkin yhä enenevissä määrin siirtyneet Isis-järjestön alaisuuteen. Isis ilmoitti kesäkuussa perustavansa Kaukasukselle oman osastonsa.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan entisen Neuvostoliiton alueelta on lähtenyt yhteensä 5 000 - 7 000 ihmistä taistelemaan Isisin joukoissa.

Lähteet: AFP, Tass