Valta vaihtumassa Argentiinassa – Buenos Airesin pormestari nousemassa presidentiksi

Talousvaikeuksissa olevan Argentiinan presidentiksi on nousemassa opposition Mauricio Marci, joka on on luvannut uudistaa maan talouden ja neuvotella lainoittajien kanssa.

Ulkomaat
Mauricio Macri
Ääntenlaskennan ollessa vielä kesken eniten ääniä on saamassa konservatiivien Mauricio Macri (kuvassa).Juan Ignacio Roncorpni / EPA

Konservatiivien Mauricio Macri on voittamassa Argentiinan presidentinvaalit. Kun lähes kaikki toisen kierroksen äänistä on laskettu, Buenos Airesin pormestari on saamassa noin 52 prosenttia äänistä. Marci on peittoamassa vaaleihin ennakkosuosikkina lähteneen keskusta-vasemmiston Daniel Sciolin.

Macrin voitto tarkoittaisi 12 vuotta Argentiinaa hallinneen Kirchnerin pariskunnan valtakauden loppua. Miehensä kuoleman jälkeen presidentiksi noussut Cristina Fernández de Kirchner tuki vaaleissa Sciolia.

Marci on luvannut vapauttaa kaupankäyntiä ja uudistaa talousvaikeuksissa olevan maan taloutta. Hän on myös ilmoittanut olevansa valmis purkamaan tukiohjelmia, joita on vahvistettu Kircherereiden valtakausilla.

Lähteet: Reuters, AFP