Poikkeusluvilla metsästetty kahdeksan sutta Itä-Lapissa

Poromiehet saivat kaksi sutta saaliiksi viime perjantaina Kemi-Sompion paliskunnassa. Poromiehet metsästävät susia Itä-Lapissa poikkeusluvilla. Poikkeusluvilla on kaadettu kahdeksan sutta kuluvan syksyn ja alkutalven aikana.

luonto
Kaadettu susi.
Pasi Peiponen / Yle

Paliskunnilla on vielä poikkeuslupa kolmen suden metsästykseen. Ivalon, Kemi-Sompion ja Pohjois-Sallan paliskunnilla on jokaisella yksi kaatolupa jäljellä. Pohjois-Sallan lupa on voimassa 29. marraskuuta asti, Ivalon paliskunnan 30. marraskuuta asti ja Kemi-Sompion 10. joulukuuta asti tai kunnes luvan mukaiset sudet on saatu saaliiksi.

Sallan paliskunta sai myös poikkeusluvan yhden suden pyytämiseen, mutta hukkaa ei saatu saaliiksi. Sallan palsikunnan lupa umpeutui sunnuntaina.

Suomen Riistakeskus myönsi vahinkoperusteiset poikkeusluvat paliskunnille, koska sudet ovat tappaneet poroja. Riistakeskuksen riistasuunnittelija Urpo Kainulainen sanoo, että sudet ovat tehneet eniten vahinkoja Kemin-Sompion alueella, missä suden tappamia poroja on löydetty 44. Kainulaisen mukaan Lapin paliskunnan alueella susi tappoi tai vahingoitti kuolettavasti 11 poroa yhdessä yössä 15. marraskuuta.