1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhaku

Kuopion Haapaniemelle ei tule turvapaikanhakijoita

SPR on perunut suunnitelmansa avata turvapaikanhakijoiden hätämajoitus Kuopion Haapaniemelle. Hostelli Hermanniin piti alkuperäisen suunnitelman mukaan tulla turvapaikanhakijoita maanantaina.

Kuva: Yle

Kuopion Haapaniemelle ei tule turvapaikanhakijoiden hätämajoitusta. Suomen Punainen Risti on vetäytynyt suunnitelmistaan avata turvapaikanhakijoiden tilapäismajoitus hostelli Hermanniin.

Hostelliin piti alun perin saapua tänään irakilaisia turvapaikanhakijoita Liperin Vaiviosta. Jo perjantaina SPR kertoi, että tilapäismajoituksen avaaminen viivästyy, koska neuvottelut tilojen omistajan kanssa ovat kesken. Yrittäjän kanssa SPR kertoi tuolloin päässeensä sopimukseen.

SPR ei nyt kerro syytä siihen, miksi turvapaikanhakijoita ei Hermanniin majoiteta. SPR Savo-Karjalan piirin valmiuspäällikön Ville-Petteri Pulkkisen mukaan muutos ei aiheuta turvapaikanhakijoiden järjestelyihin suurta hätää, sillä tarvittavat järjestelyt on saatu tehtyä.

SPR jatkaa neuvotteluja useiden eri tahojen kanssa turvapaikanhakijoiden majoituksen järjestämiseksi, kuten se on tehnyt koko syksyn ajan.