1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaavin kunta päätti myydä täytettyjä eläimiä – päätyi poliisitutkintaan

Asiassa on käynnistetty esitutkinta, koska myynnissä on ollut Suomessa rauhoitettuja eläimiä, mikä on ainakin luonnonsuojelulain vastaista. Poliisi kertoi alun perin, että tapauksessa olisi osallisena Juankosken kaupunki, mutta tosiasiassa eläimet ovat Kaavin kunnan.

Kotimaan uutiset
Täytettyjä nisäkkäitä, etualalla näätä
Heikki Rönty / Yle

Itä-Suomen poliisi tutkii internetin myyntipalstalla tapahtunutta täytettyjen eläinten myyntiä. Kaupan on ollut täytettyjä lintuja ja nisäkkäitä, joista valtaosa on Suomessa rauhoitettuja.

Kyse on Kaavin kunnan kouluista poistetuista täytetyistä eläimistä, jotka ovat päätyneet myyntiin. Poliisin mukaan myynnissä toimeksiantajana on toiminut Kaavin kunta.

Tutkinnassa poliisi on takavarikoinut 44 täytettyä eläintä ja selvittää asiaa yhdessä Suomen ympäristökeskuksen asiantuntijoiden kanssa.

Poliisi sai myyntipalstasta ilmoituksen ja on käynnistänyt esitutkinnan siitä, onko netissä ilmoitteleva yhteisö syyllistynyt rikoslain, luonnonsuojelulain tai metsästysasetuksen rikkomiseen. Poliisi epäilee, että näiden säädösten vastaisesti on kaupallisessa tarkoituksessa myynnissä pidetty rauhoitettuja ja mahdollisesti uhanalaisia täytettyjä eläinlajeja. Myynnille ei ole ollut Suomen ympäristökeskuksen lupaa.

Poliisi selvittää nyt myyntiketjua ja -kanavia. Netin kauppapaikkoja, joissa eläimiä on myyty, voi olla useita.

Korjaus 13:43: Täytettyjä eläimiä myynyt taho oli Kaavin kunta eikä Juankosken kaupunki, kuten poliisista alun perin epähuomiossa kerrottiin. Inhimillinen erehdys syntyi siitä, että tapausta tutkitaan Juankosken poliisissa. Pahoittelemme virheellistä tietoa.

Lue seuraavaksi