Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus aloittaa yt-neuvottelut

Kiipulasäätiö aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Irtisanomisten ja osa-aikaistamisten tarve on korkeintaan 75 henkilöä.

talous
Työhyvinvointia parannetaan jumppaamalla Kiipulan Kuntoutuskeskuksessa
Mikael Juntunen / Yle

Kiipulasäätiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut sopeuttaakseen toimintaansa ja kustannusrakennettaan muun muassa ammatillisen koulutuksen kaventuvaan valtionrahoitukseen ja kuntoutuksen palvelujenhankintaa koskeviin muutoksiin.

Kiipulan (siirryt toiseen palveluun) päätoimipaikka, koulutus- ja kuntoutuskeskus, sijaitsee Janakkalan Turengissa. Kiipulasäätiö toimii kymmenellä paikkakunnalla Etelä-Suomen alueella, muun muassa Hämeenlinnassa, Lahdessa, Tampereella, Espoossa ja Vantaalla.

Kiipula on ammatillisen erityisopetuksen, aikuiskoulutuksen ja kuntoutuksen osaamiskeskus ja palvelujen tuottaja. Sen vuosivaihto on noin 30,4 miljoonaa euroa.

Kiipulan ammattiopisto järjestää koulutusta ja kuntoutusta erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Kiipulan kuntoutuskeskuksen painopisteenä on työikäisten ammatillinen ja lääkinnällinen kuntoutus. Kiipulan päivittäinen asiakasmäärä on noin tuhat opiskelijaa ja kuntoutujaa.

Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä, jota on noin 440. Alustavan arvion mukaan irtisanomisten ja osa-aikaistamisten tarve on korkeintaan 75 henkilöä, kerrotaan säätiön tiedotteessa.

Kiipulasäätiö vietti marraskuussa 70-vuotisjuhliaan.