Satojen lasten joulu lahjoitusten varassa – jopa joulukalenterista on tullut ylellisyyttä

Vapaaehtoisvoimin toimiva Hope ry auttoi viime vuonna 470 lasta pelkästään Turussa. Tänä vuonna määrä on noussut kohisten. Yhdistykselle on kertynyt lahjojen ohella jo 350 joulukalenteria.

Kotimaa
Joululahjapaketteja
Karoliina Kemppainen / Yle

Hyväntekeväisyysjärjestöillä riittää puuhaa joulun alla. Kortensa kantaa kekoon myös vapaaehtoisvoimin toimiva Hope ry, joka toimittaa vähävaraisten perheiden lapsille lahjojen lisäksi joulukalentereita.

Meille tulee joka viikko kymmenisen uutta perhettä. Kasvu on hurjaa.

Arja Heinonen

Hopen Turun yhdistyksen tiimivetäjä Arja Heinonen kertoo, yhdistykselle on lahjoitettu jo 350 joulukalenteria. Heinosen mukaan kalenterilahjoitukset ovat tervetulleita, sillä kaikilla perheillä ei yksinkertaisesti ole varaa edes joulukalentereihin.

– Lapsiperheillä voi olla rahat ehdottoman tiukassa. On paljon perheitä, jotka ovat kohdanneet työttömyyttä tai sairautta. Äkillisen kriisin takia on jouduttu ottamaan lainaa tai luottoa, mistä pitäisi selvitä.

– Me yritämme auttaa perheitä niin, että lapsilla olisi edes vaatetta päällä, Heinonen toteaa.

Autettavien lapsiperheiden määrä nousee kohisten

Viime vuonna Hope auttoi 470 lasta. 325 lasta sai joululahjan. Turun yhdistyksen Arja Heinosen mukaan tänä vuonna autettavia lapsia on ollut jo noin 600.

Toimimme pelkästään lahjoitusten varassa. Meillä ei ole mitään omaa kassaa, josta voisimme ottaa rahaa lahjahankintoja varten.

Arja Heinonen

– Tällä hetkellä määrä voi olla huomattavastikin suurempi. Meille tulee joka viikko kymmenisen uutta perhettä. Kasvu on hurjaa.

Hope pyrkii ottamaan vastaan kaikki perheet, jotka tuntevat tarvitsevansa apua.

– Varaamme heille ajan haastatteluun. Me emme vaadi perheiltä tulotodistuksia, mutta haastattelun avulla yritämme vahvistaa sen, että kyseinen perhe on oikeasti avun tarpeessa.

Lahjakortti on teinin ykköstoive

Hope kerää joululahjoja 0-18-vuotiaille lapsille. Lahjakeräys päättyy 14. joulukuuta. Lahjatoiveita voi tiedustella Hopen toimipisteestä. Arja Heinosen mukaan toivotuimpia lahjoja ovat muun muassa Legot, autot, pehmolelut ja erilaiset lautapelit.

– Teineille lahjakortit ovat suosituimpia. Näin he pääsevät hankkimaan itse juuri sitä, mitä he itse haluavat. Myös elokuvalippuja pyydetään usein.

Heinonen kertoo, että yhdistys yrittää parhaansa mukaan toteuttaa lasten lahjatoiveita. Lopulta asia riippuu lahjoittajista.

– Me toimimme pelkästään lahjoitusten varassa. Meillä ei ole mitään omaa kassaa, josta voisimme ottaa rahaa lahjahankintoja varten.