SPR: Hotelli Ankkurista tulossa vastaanottokeskus Kotkassa

SPR:n mukaan sopimusneuvottelut hotellikiinteistön muuttamisesta vastaanottokeskukseksi ovat viimeistelyä vaille valmiit. Maahanmuuttovirasto on jo antanut Hotelli Ankkurin vastaanottokeskukselle vihreää valoa. Ankkuriin majoittuisi vajaat sata turvapaikanhakijaa ensi vuonna.

Kotimaa
hotelli Ankkuri
Petri Lassheikki / Yle

Hotelli Kotkan Ankkurista on tulossa uusi vastaanottokeskus Kotkaan. SPR:n Kaakkois-Suomen piiristä kerrotaan, että hotelliin sijoitettaisiin vajaat sata turvapaikanhakijaa ensi vuonna.

Maahanmuuttovirasto on antanut vastaanottokeskukselle vihreää valoa, mutta SPR ei ole vielä tehnyt sopimusta hotellin omistajan kanssa. Hotelli Kotkan Ankkuri sijaitsee Kotkassa Hovinsaarella.

Uudella vastaanottokeskuksella paikattaisiin lovea, jonka Hotelli Leikarin vastaanottokeskuksenäkillinen lopettaminenmarraskuussa jätti eteläiseen Kymenlaaksoon.

– Viesti Maahanmuuttovirastosta on, että vastaanottokeskuspaikkoja tarvitaan edelleen. Hotelli Ankkurin toiminta käynnistyy jossain vaiheessa ensi vuonna. Sanoisin, että toiminnan aloittamista voidaan pitää suhteellisen varmana, sanoo SPR:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Arja Vainio.

Hotelli Ankkurin vastaanottokeskustoiminnasta vastaisi SPR. SPR kartoittaa myös hajoitetun vastaanottokeskuksen perustamista Haminaan. Haminan kaupunginhallituksen on määrä käsitellä asiaa parin viikon sisällä.

Kotkassa SPR etsii uusia vastaanottokeskuspaikkoja hotelli- ja laitoskiinteistöistä. Yksi vaihtoehdoista on Laajakosken entinen sairaala, jonne A-klinikka on perustamassa nuorten turvapaikanhakijoidenasumisyksikköä.

– Nämä hankkeet voivat yhtä hyvin kaatua kuin toteutua, sanoo Arja Vainio.