Hauhon ABC-kylmäasemalta takavarikoitu korttien kopiointilaite – kaksi miestä vangittu

Hämeenlinnan Hauhon ABC-kylmäasemalta on takavarikoitu epäilty maksukorttien kopiointilaite.

Maksukorttitietojen laiton kopiointi
Mies laittaa pankkikorttia tankkausautomaattiin
Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnan Hauhon ABC-kylmäasemalta on takavarikoitu epäilty maksukorttien kopiointilaite. Poliisi on esitutkinnan aikana ottanut kiinni kaksi romanialaista miestä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi miehet perjantaina todennäköisin syin epäiltyinä maksuvälinepetoksen valmistelusta.

– Esitutkinta on hyvin alkuvaiheessa, eli nyt selvitetään onko laitteeseen taltioitu tietoja, mutta vielä ei voi mistään sellaisesta puhua, kertoo rikoskomisario Pälvi Suokas Hämeen poliisista.

Parolan ABC-kylmäasemalla ilmeni vastikään korttien kopiointilaite. Suokas ei voi vielä arvioida, onko tapauksilla yhteyttä toisiinsa.

– Nyt vasta selvitetään, onko näillä (vangituilla) henkilöillä kopioituja tietoja, sen takia on kyse petoksen valmistelusta. Jos meillä olisi tiedossa, että korttitietoja on onnistuttu kopioimaan, silloin puhuttaisiin täytetystä teosta, ei valmistelusta.

Viime vuosina Suomesta löydetyt korttien kopiointi- eli skimmauslaitteet ovat pääsääntöisesti olleet romanialaista tai bulgarialaista alkuperää.

Poliisi kehottaa kansalaisia tekemään ilmoituksen poliisille, jos he epäilevät maksukorttinsa joutuneen kopioinnin kohteeksi. Lisäksi poliisi muistuttaa, että edelleen on hyvä tarkkailla kylmäasemien läheisyydessä epämääräisesti puuhastelevia henkilöitä.