AKT aloittaa tukitoimet Posti-kiistassa

Auto- ja kuljetusalan AKT kertoo, että tukitoimet aloitetaan Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n työtaistelutoimien vauhdittamiseksi. Postin lakot ovat jatkuneet tänään.

Kuljetuliittojen toimitalo Helsingissä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT aloittaa tukitoimet, jotta Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n lailliset työtaistelutoimet vauhdittuisivat. AKT kertoo asiasta nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

AKT:n mukaan sen jäsenet Hamina-Kotkan, Helsingin, Hangon, Turun, Naantalin ja Rauman satamissa eivät käsittele Deutsche Post DHL Groupin yksiköitä ensi maanantaista kello kuudesta alkaen. AKT:n jäsenet eivät käsittele tulevia eivätkä lähteviä lasteja.

Jos kyseiset yksiköt tai lastit siirtyvät muihin Suomen satamiin, tukitoimet laajenevat koskemaan kyseessä olevia satamia, AKT toteaa tiedotteessaan.

Tukitoimet ovat voimassa toistaiseksi.

PAU ja muut kuljetusalan liitot keskustelivat aiemmin iltapäivällä mahdollisista Postin työkiistaan liittyvistä tukitoimista. Keskusteluun osallistui muitakin kuin kuljetusalan liittoja, ja odotettavissa on, että useat liitot ilmoittavat lähitunteina tukitoimistaan.

Postin työriidan sovittelua on määrä jatkaa huomenna tiistaina puolenpäivän jälkeen, valtakunnansovittelija Minna Helle kertoi maanantaina iltapäivällä. Helteen mukaan tilanne on edelleen vaikea.

Postin lakot ovat jatkuneet tänään neljättä päivää. PAU ilmoitti perjantaina, että se on lähettänyt tukipyynnöt muillekin SAK:n ammattiliitoille.