Tukiasemat nousevat – loput matkapuhelinverkon häiriöt kuntoon tiistaina

Pitkistä sähkökatkoista kärsinyt puhelinliikenne on hiljalleen korjaantunut maanantain aikana. Iltapäivällä Pirkanmaan tukiasemista alhaalla oli vielä vajaat 200.

liikenne
Tukiasema GSM.
Yle

Suurin osa matkapuhelinverkon ongelmista saadaan korjatuksi viimeistään tiistaina, arvioivat teleoperaattorit.

Elisan tukiasemista iltapäivällä oli alhaalla 58, kun vielä aamulla määrä oli 130. Palveluhallintojohtaja Lasse Huttunen Elisalta uskoo, että valtaosa tukiasemista on kunnossa illan aikana, mutta jotakin korjattavaa jää vielä huomiselle.

Koko ajan korjataan ja tukiasemia saadaan käyttöön sitä mukaa, kun sähköt palautuvat.

Mira Kettunen

– Tällä hetkellä häiriöpaikkoja on hajallaan ympäri alueen. Eniten alhaalla olevia tukiasemia on Mänttä-Vilppulassa, Kurun suunnassa ja Juupajoella. Ylläpitoa on saatu merkittävästi parannetuksi liikuteltavalla varavoimalla.

Myös Soneralla on alhaalla vielä kymmeniä tukiasemia.

– 2G-verkossa 43 ja 3G-verkossa 47 tukiasemaa, kertoo tiedottaja Mira Kettunen Soneralta.

– Koko ajan korjataan ja tukiasemia saadaan käyttöön sitä mukaa, kun sähköt palautuvat. Sähköverkon korjausta koordinoidaan yhdessä muiden operaattoreiden ja sähköyhtiöiden kanssa.

Valtaosa tukiasemista on kunnossa illan aikana, mutta jotakin jää vielä huomiselle.

Lasse Huttunen

DNA:n tukiasemista on viestintäpäällikkö Marjut Salmelan mukaan ilman sähköä enää alle 30. Suurin osa vioista on Pirkanmaalla, Tampereen ja Jyväskylän välillä.

Yle seuraa tiiviisti sähkökatkoja ja niiden aiheuttamia ongelmia. Operaatio sähkökatkot kestää niin kauan kuin tilanne on kriittinen ja vaatii jatkuvaa seurantaa