EK: Tukilakko-oikeutta ei osata käyttää vastuullisesti

Postin ongelmat olisi ratkaistava yrityksen ja PAU:n välisissä neuvotteluissa, todetaan Elinkeinoelämän keskusliitosta. Auto- ja kuljetusalan AKT kertoi tänään, se aloittaa tukitoimet PAU:n työtaistelutoimien vauhdittamiseksi.

talous
Helsingin postikeskus.
Helsingin postikeskus.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Postin työkiistan laajentuminen tukilakkoihin osoittaa "suurta ymmärtämättömyyttä alan vaikeaan tilanteeseen", katsoo Elinkeinoelämän keskusliitto eli EK.

EK:n mukaan Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n ilmoittamat DHL:ään ja sen asiakasyrityksiin kohdistuvat tukilakot osoittavat, että tukilakko-oikeutta ei osata käyttää vastuullisesti. Muissakin SAK:n liitoissa pohditaan tukilakkoja, EK toteaa.

EK:n mielestä "vuosikymmeniä vanha työrauhalainsäädäntö" pitäisi säätää nykyaikaan.

– AKT:n ilmoittamat tukilakot osoittavat ikävällä tavalla, että lainsäädäntömme on auttamattomasti vanhentunut. Yhden yrityksen vuoksi AKT on valmis aiheuttamaan Postin ja nyt vielä DHL:n asiakkaille vahinkoa, vaikka AKT:llä itsellään on voimassa oleva työehtosopimus, johtaja Ilkka Oksala sanoo EK:n tiedotteessa.

Oksala toivoo Posti-kiistan osapuolille neuvottelurauhaa. Hänen mukaansa Postin ongelmat on ratkaistava yrityksen ja Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n välisissä neuvotteluissa.

AKT tiedotti tukitoimistaan aiemmin iltapäivällä. Tukitoimet on määrä aloittaa viikon kuluttua maanantaina.