Delfiiniaktivisti ei pääse Särkänniemen delfinaarioon

Tampereella vieraileva delfiiniaktivisti Ric O'Barry ei tapaa Särkänniemen delfiinejä. Näytöksensä lopettaneen delfinaarion ovet on suljettu kaikilta kävijöiltä, kun Särkänniemi etsii edelleen uutta kotia delfiineille.

Kotimaa
Ric O'Barry
Ric O'Barry Frank Rumpenhorst / EPA

Särkänniemen delfinaarion ovet eivät aukene delfiinien suojelun uranuurtajalle Ric O'Barrylle, kun hän vierailee Tampereella tiistaina. Animalian vieraana oleva O'Barry on kertomassa näkemyksiään juuri sulkemispäätöksen tehneen delfinaarion tilanteesta.

Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan O'Barryn tilanne on täsmälleen sama kuin kaikilla muillakin.

– Yt-neuvottelujen lopputulema oli, että delfinaariossa ei enää järjestetä näytöksiä. Näin kenelläkään ulkopuolisella ei ole pääsyä tiloihin.

Delfiinien kohtalo auki

Särkänniemi selvittää parhaillaan, minne suljetun delfinaarion asukkaat voidaan siirtää, sanoo Särkänniemen hallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman.

– Selvitämme asiantuntijatiedon avulla, mikä olisi paras mahdollinen uusi koti delfiineille. Meille tietysti delfiinien hyvinvointi on ensisijainen asia tässä päätöksessä.

Delfiinien sijoituspaikkavaihtoehtoina on esitetty muun muassa toista delfinaariota tai sijoittamista johonkin merinisäkäskeskukseen. Sofia Vikman ei tässä vaiheessa halua spekuloida vaihtoehdoilla, koska selvitystyö on parhaillaan käynnissä.

– Pidän erityisen tärkeänä sitä, että tässä mennään delfiinien hyvinvointi edellä ja etsitään niille paras mahdollinen tuleva koti.