1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pudasjärveltä pääkaupunkiin – Syöte - Oulun lentoasema -bussiyhteyksiä lisätään

Syötteen laskettelumatkailijoiden bussipalvelut paranevat joulukuussa. Neljänä päivänä viikossa ajettavat lentobussit palvelevat myös Pudasjärveltä pääkaupunkiin suuntautuvaa asiointiliikennettä.

Kotimaan uutiset
Hotelli Iso-Syöte
Yle / Marko Siekkinen

Pudasjärven lentobussitoiminta kaksinkertaistuu. Oulun lentoaseman, Pudasjärven ja Syötteen välillä liikennöivästä bussilinjasta on saatu hyviä kokemuksia kaksi vuotta kestäneellä kokeilukaudella.

Pudasjärven kaupungin, Syötteen Matkailuyhdistyksen ja Nevakivi Oy:n tappiontakuulla toiminut, torstaisin ja sunnuntaisin ajettava linja on osoittautunut lähes itsekannattavaksi.

Joulukuussa lentobussitoiminta muuttuu nelipäiväiseksi, ja kaupunki luopuu samalla tappiontakaajan roolistaan.

– Aloitamme laajennetun palvelun itsenäisyyspäiväviikolla. Se jatkuu läpi laskettelukauden, vahvistaa bussiyhtiön toimitusjohtaja Mikko Nevakivi.

Lentobussi palvelee kahteen suuntaan

Kahden vuoden kokeilun aikana Syötteen, Pudasjärven, Oulun rautatieaseman ja Oulunsalon lentokentän välistä reittiä ovat käyttäneet asetettujen tavoitteiden mukaisesti voittopuolisesti matkailijat. Pudasjärveläisten osuus matkustajista on ollut 45 prosenttia.

Torstain ja sunnuntain linjat saavat rinnalleen Syötteen avajaisista lukien myös perjantaisin ja maanantaisin ajettavat vuorot.

Lentobussin ansiosta esimerkiksi aamulla Pudasjärveltä Helsinkiin matkustava ehtii takaisin Pudasjärvelle samana iltana.

Lue seuraavaksi