Lisää viihtyvyttä lähiöön – ostari uusiksi ja lisää kerrostaloja

Oulussa Kaukovainion lähiötä aiotaan kehittää paremmin nykyvaatimuksia vastaavammaksi tulevien vuosien aikana. 1960-70-luvuilla rakennetun asutusalueen ydin saa lisää kerrostaloja ja alueen viihtyvyyteen panostetaan rakentamalla palvelut uusiksi.

Kotimaa
Kaukovainio, Oulu
Kaukovainion ilme muuttuu vahvasti tulevien vuosien aikana.Yle

OuluKaukovainiota on aiemmin pidetty levottomana asuinalueena. Lähiön asukkaat ovat tyytyväisiä asumisalueeseensa. Toki jokaisessa asuinalueessa on omat ongelmansa.

Nykyinen ostoskeskus puretaan ja aluetta kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa.

Mervi Uusimäki, projektipäällikkö

Tulevaisuuden Kaukovainio-hankkeen projektipäällikkö Mervi Uusimäen mukaan Kaukovainiota kehitetään viihtyisämmäksi seuraavan kymmenen vuoden aikana. Suunnitelman mukaan nykyinen ostoskeskus puretaan ja alueelle rakennetaan lisää kerrostaloja.

– Suunnitelmat ovat asemakaava-asteella. Nykyinen ostoskeskus puretaan ja aluetta kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa. Täydennys- ja lisärakentamista tehdään seuraavien kymmenen vuoden aikana.

– Palvelut edellä -ajatuksella tässä mennään, kertoo Uusimäki.

Yhdelle ongelma, toiselle paratiisi

1960-70-luvuilla rakennetun alueen maine on syvällä kantaoululaisten mielessä. Kaukovainion eli Kaketsun maine on säilynyt pitkään asuinalueena, jossa sattuu ja tapahtuu. On puhuttu jopa ongelmalähiöstä.

Projektipäällikkö Mervi Uusitalon ulkopaikkakunnalta alueelle muuttaneet ovat aivan toisenlaisella mielellä, kuin avojalkaiset oululaiset.

– He kokevat tulevansa kuin paratiisiin. Asuinalue on lähellä kaupunkia ja luonto ovenaukaisun takana, kertoo Uusimäki.

Kaukovainiolaisten ajatuksia kerättiin Tulevaisuuden Kaukovainio-hankkeseen.