AFP:n lähteet: Syyrian oppositio ampui venäläisen lentäjän kuoliaaksi, toinen kateissa

Venäjä on vahvistanut, että Turkin pudottama kone kuului sille, mutta kieltää loukanneensa ilmatilaa.

Ulkomaat
HaberTurk TV -kanavan välittämässä kuvassa näkyy Turkin alas ampuman lentokoneen tulivana.
HaberTurk TV -kanavan välittämässä kuvassa näkyy Turkin alas ampuman lentokoneen tulivana.EPA

Turkin pudottaman venäläiskoneen lentäjä ammuttiin kuoliaaksi, kertovat Syyrian kapinallis- ja oppositiolähteet kertovat uutistoimisto AFP:lle. Lähteiden mukaan oppositiojoukot ampuivat lentäjän sen jälkeen, kun hän oli käyttänyt heittoistuintaan ja laskeutunut maahan.

Uutistoimisto AP:n lähteiden mukaan lentäjä oli kuollut heittoistuimeen. Kapinalliset lähettivät aiemmin uutistoimisto Reutersille viestin, jossa ne sanoivat, että lentäjä on kuollut. He eivät antaneet nimeään julki "turvallisuussyistä".

Sosiaalisessa mediassa on jaettu videoita, joiden kerrotaan näyttävän kuollutta lentäjää. Hänen ympärillään on AFP:n mukaan eri kapinallisryhmittymien edustajia.

Luoteis-Syyriassa toimii useita Vapaan Syyrian armeijaan kuuluvia ryhmiä. Isisillä ei tiettävästi ole jalansijaa seudulla.

Turkin puolustusvoimien mukaan ilmatilaa loukannutta konetta varoitettiin viiden minuutin aikana kymmenen kertaa, ennen kuin Turkin F-16-hävittäjä avasi tulen. Venäjä on vahvistanut, että pudotettu kone kuului sille, mutta kieltää loukanneensa ilmatilaa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters