Vacon aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve 40 henkilötyövuotta

Taajuusmuuttajia valmistava Vacon aloittaa tuotannon työntekijöitä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut koskevat kaikkiaan 280 Vaasassa työskentelevää henkilöä. Vähennystarpeeksi on arvioitu enintään 40 henkilötyövuotta.

talous
Vaconin päärakennus Vaasassa.
Markku Hautala / Yle

Syynä neuvotteluiden aloittamiseen on Vacon Oy:n tiedotteen mukaan Vaasan tehtaassa valmistettavien taajuusmuuttajien ja inverttereiden tilausten määrän laskeminen. Vaasan tuotannossa tilausten määrä on laskenut, vaikka Danfoss Drivesin ja Vaconin liiketoiminta kasvaa maailmanlaajuisesti.

– Syynä tilausten laskuun on Vaasan tehtaan tuotteille tärkeiden markkinasegmenttien kysynnän heikentyminen. Koska markkinoiden piristymisestä ei näy merkkejä, on meidän valitettavasti aloitettava henkilöstön kanssa yhteistoimintaneuvottelut toimintamme sopeuttamiseksi, toteaa toimitusjohtaja Vesa Laisi.

Neuvottelut koskevat kaikkia 280 Vaasan Production -organisaatiossa työntekijäsopimuksella työskentelevää henkilöä. Henkilöstön vähennystarpeeksi on arvioitu enintään 40 henkilötyövuotta.

Neuvotteluissa käsitellään toimenpiteitä, joilla pyritään sopeuttamaan yhtiön tuotantokapasiteetti markkinoiden kysyntää vastaavaksi.

Vacon työllistää Suomessa yhteensä noin 770 henkilöä. Suomen tuotanto on kokonaisuudessaan Vaasassa.

Vacon Oy käynnistää Suomessa työskenteleviä tuotannon työntekijöitä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Vaikka Danfoss Drivesin ja Vaconin liiketoiminta kasvaa globaalisti, Vaasan-tehtaassa valmistettavien taajuusmuuttajien ja inverttereiden tilausten määrä on laskenut.