Auttaminen tuo joulumielen – monet joulukeräykset ovat jo alkamassa

Vähäosaisille tarkoitetut joulukeräykset tuovat usein hyvän mielen paitsi lahjan saajalle myös antajalle. Osa keräyksistä on jo alkanut.

lahjat
Joululahjoja.
Alpertti Rieskjärvi / Yle

Pelastusarmeijan Nettipata avautuu nyt jo 1. joulukuuta. Perinteiset padat ilmestyvät kaduille ja kauppakeskuksiin 15. joulukuuta.

Perinteeksi on jo muodostunut myös Joulupuu-keräys. Sen avulla hankitaan lahjoja vähävaraisille lapsille. Keräyksiä järjestetään ympäri maatamme paikallisten nuorkauppakamareiden organisoimana.

Tämä keräys on alkanut jo Porin seudulla muun muassa ostoskeskuksissa ja kaupoissa. Se jatkuu aina 13. joulukuuta asti.

Jouluiloa yli 50 000 lapselle

Viime vuonna Joulupuu-keräys tuotti valtakunnallisesti yli 50 000 lahjaa vähävaraisille lapsille.

Porin seudun Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Virpi Hopeakangas sanoo, että taloudellisesti ankea aika ei tunnu heijastuvan vähäosaisten auttamiseen. Usein tilanne on jopa päinvastoin.

– Olen jo tähän mennessä huomannut, että lahjojen antajia on riittänyt hyvin. Luulen että joulumieli tulee monelle sitä, että he saavat auttaa myös sellaisia perheitä, joilla ei olisi mahdollisuutta hankkia lainkaan joulupaketteja.

Porissa tavoitteena on, että mahdollisimman moni Suomen lastensuojelun piirissä oleva alle 18-vuotias lapsi tai nuori saisi osakseen iloa kerätyistä lahjoista.