Valjakkala havaittu Helsingin seudulla – poliisi tarkastaa vinkkejä

Tunnettu rikollinen Juha Valjakkala kulkee nykyisin nimellä Nikita Bergenström. Hän ei palannut kurssilta Jokelan vankilaan vajaa viikko sitten.

Kotimaa
Nikita Bergenström (ent. Juha Valjakkala ) kuvattuna Kuopion vankilassa helmikuussa 2007.
Nikita Bergenström (ent. Juha Valjakkala ) kuvattuna Kuopion vankilassa helmikuussa 2007.Lehtikuva

Poliisi on saanut useita vihjeitä omille teilleen lähteneestä Juha Valjakkalasta, mutta häntä ei ole vielä saatu kiinni.

– Hänestä on tehty useita havaintoja Helsingin alueelta tiistaipäivän aikana ja aiemminkin. Vihjeitä on tarkistettu, mutta vielä ei ole tärpännyt, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Lylykangas poliisista.

Åmselen kolmoismurhasta tunnettu Valjakkala, nykyisin Nikita Bergenström, katosi omille teilleen Jokelan vankilasta Tuusulasta viime keskiviikkona. Hän oli saanut luvan poistua suljetulta osastolta kurssille, mutta jätti palaamatta. Pakoreissu on nyt kestänyt viisi päivää.

Valjakkala on tunnettu vankikarkuri. Tämänkertainen livohka on Ylen laskelmien mukaan jo kymmenes yritys. Puolet vankilapaoista eli viisi on päättynyt alkuunsa, kestettyään alle vuorokauden. Yhdessä yrityksessä ei ehditty edes heittää köyttä muurin yli. Valjakkalan pisin pakoreissu on kestänyt reilun viikon.

Porilaislähtöinen Valjakkala sai elinkautistuomion vuonna 1988 Ruotsissa tekemästään kolmoismurhasta. Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen helmikuun alussa 2009. Sen jälkeen hän on saanut lievempiä rikostuomioita.

Valjakkala vaihtoi aikanaan nimensä Nikita Fouganthineksi. Nykyään hän käyttää Ilta-Sanomien mukaan nimeä Nikita Bergenström.