Toimitilajohtajan vuokrasotku syyteharkintaan

Kouvolan kaupungin toimitilajohtaja asui vuosikaudet kaupungin omistamassa asunnossa ilman että vuokraa olisi korotettu kertaakaan. Hän myös vuokrasi samassa talossa sijaitsevan huoneiston tyttärelleen ja päätti itse vuokran määrän. Juttu on nyt siirretty syyteharkintaan.

Syyteharkinta
Kouvolan toimitilajohtajan vuokra-asunto
Kouvolan toimitilajohtaja Timo Oksanen asuu vuokralla tässä talossa.Raine Martikainen / Yle

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Kouvolan kaupungin toimitilajohtajan vuokra-asumiseen liittyvässä jupakassa. Toimitilajohtaja Timo Oksanen asui 13 vuotta kaupungin omistamassa asunnossa, mutta asunnon vuokran suuruutta ei tarkistettu kertaakaan. Tilava Kouvolan keskustan tuntumassa sijaitseva asunto on pinta-alaltaan runsaat 200 neliötä. Myöhemmin asunnon vuokra on korotettu oikealle tasolle.

Oksanen oli myös vuokrannut samassa talossa sijaitsevan huoneiston tyttärelleen ja tämän perheelle, vaikka oli esteellinen. Toimitilajohtaja allekirjoitti vuokrasopimuksen ja päätti vuokran määrästä. Hän ei myöskään kertonut asunnon vuokrakäytöstä Kouvolan kiinteistöpäällikölle.

Toimitilajohtajan vuokrasotku alkoi selvitä alkuvuodesta 2014, kun verotarkastuksessa selvisi hänen asuntonsa vuokran alittaneen luontaisedun arvon. Timo Oksanen sai toiminnastaan kirjallisen varoituksen kaupungilta.

Rikosnimikkeenä on virka-aseman väärinkäyttäminen, ja juttu on nyt siirretty syyteharkintaan.