1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

Sipilä: Tuomio vakavasta rikoksesta vaikuttaa turvapaikkapäätökseen

Pääministeri Sipilä korostaa, että kaikkia turvapaikanhakijoita ei pidä leimata rikosepäilyjen takia.

Pääministeri Juha Sipilä Kuva: Jarno Mela / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiittelee poliisin ja viranomaisten toimintaa vastaanottokeskusten levottomuuksien rauhoittamiseksi. Sipilän mukaan erilaiset häiriöt keskuksissa ja niiden liepeillä ovat lisääntyneet ja ongelmien vuoksi hän järjesti tänään tiistaina kriisikokouksen tilanteen kartoittamiseksi.

– Häiriöitä aiheuttavat niin turvapaikanhakijat keskenään kuin suomalaiset vastaanottokeskuksien liepeillä, Sipilä sanoi tultuaan kriisikokouksen jälkeen median eteen.

Tänään tiistaina julkisuuteen tuli myös tieto Kempeleessä tehdystä raiskauksesta. Kahden nuoren miehen epäillään raiskanneen 14-vuotiaan tytön. MTV Uutisten tietojen mukaan epäillyt ovat Afganistanista tulleita turvapaikanhakijoita. Poliisi ei ole tietoa vahvistanut.

Sipilän mukaan Kempeleen raiskausta ei ole erikseen käsitelty hallituksessa, vaan vastaanottokeskuksien tilannetta on käyty läpi yleisellä tasolla.

Sipilän mukaan vakavasta rikoksesta saatu tuomio vaikuttaa turvapaikanhakuprosessiin ja turvapaikkapäätökseen. Suomen lainsäädäntö on Sipilän mukaan ajantasalla.

Sipilä korosti, että kaikkia turvapaikanhakijoita ei pidä leimata rikosepäilyjen takia.