Valjakkala jatkaa pakoaan – poliisi pyytää lisävihjeitä

Valjakkalasta on tehty eilen monta havaintoa Helsingin seudulta. Hän ei palannut kurssilta Jokelan vankilaan vajaa viikko sitten.

Kotimaa
Nikita Bergenström (ent. Juha Valjakkala ) kuvattuna Kuopion vankilassa helmikuussa 2007.
Nikita Bergenström (ent. Juha Valjakkala ) kuvattuna Kuopion vankilassa helmikuussa 2007.Lehtikuva

Tunnettu rikollinen Juha Valjakkala jatkaa pakoiluaan. Poliisi ei yön aikana tavoittanut Valjakkalaa, joka jätti luvallisen kurssireissun jälkeen palaamatta Jokelan vankilaan Tuusulaan viikko sitten.

Poliisi sai jo tiistaina useita vihjeitä Valjakkalan liikkeistä pääkaupunkiseudulla. Poliisi tarkisteli vihjeitä, mutta miestä ei tavoitettu. Yön aikana tuli yksi uusi vihje, mutta siitä ei ole poliisin mukaan apua.

– Tuorein varma tieto on eiliseltä, ja sen mukaan Valjakkala on nähty Helsingissä maanantain ja tiistain välisenä yönä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Valjakkala kulkee nykyisin nimellä Nikita Bergenström ja hän istui pakohetkellä reilun vuoden tuomiota muun muassa varkaudesta, pahoinpitelystä ja parista rattijuopumuksesta. Varsinaisesti hänet muistetaan Åmselen kolmoismurhasta vuodelta 1988. Siitä tuomiosta hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen 2009.

Valjakkala on tunnettu vankikarkuri. Tämänkertainen livohka on Ylen laskelmien mukaan jo kymmenes yritys. Puolet vankilapaoista eli viisi on päättynyt alkuunsa, kestettyään alle vuorokauden. Yhdessä yrityksessä ei ehditty edes heittää köyttä muurin yli. Valjakkalan pisin pakoreissu on kestänyt reilun viikon.

Lylykankaan mukaan poliisietsintöjen painopiste pysyy pääkaupunkiseudulla, mutta ex-Valjakkala on voinut livistää muuallekin.

Vihjeitä otetaan edelleen vastaan. Niitä voi soittaa yleiseen hätänumeroon 112 tai lähimmälle poliisille.