Julkishallinnosta yritysjohtoon: Sotkamon kunnanjohtaja jättää tehtävänsä

Sotkamon kunnanjohtaja Petri Kauppinen vaihtaa työpaikkaa. Hän aloittaa PKY-LAATU Oy:ssä ensi maaliskuussa. Kauppinen ei myönnä Sotkamon kiistojen vaikuttaneen lähtöpäätökseen

Sotkamo
Sotkamon kunnanjohtaja Petri Kauppinen.
Heikki Rönty / Yle

Sotkamon kunnanjohtaja Petri Kauppinen on kutsuttu PKY-LAATU Oy:n varatoimitusjohtajaksi 1.3.2016 alkaen. Sotkamolainen yritys on erikoistunut PK-sektorin yrityksien ja organisaatioiden koulutukseen ja konsultointipalveluihin.

Tulevassa tehtävässään Kauppinen vastaa PKY-LAATU OY:n tuotteiden myynti- ja markkinointitoiminnoista sekä valmennus- ja koulutustoiminnasta Pohjois-Suomessa.

– Oma historia varmaan vaikutti päätökseen, aina olen ollut yritysten kanssa tekemisissä ja yrittäjänä itsekin. Tässä on nyt haettu 11 vuotta kunnallispuolelta näkemystä, jäljellä olevalla elämällä pitää tehdä jotain muutakin ja tässä on nyt se paikka, Kauppinen kommentoi.

– Tähän ei liity dramatiikkaa. Sotkamon kunnallispoliittiset kiistelyt eivät ole vaikuttaneet päätökseeni mitenkään. Tämä on henkilökohtainen ratkaisu. On tässä toki sellainen asia taustalla, että monesti kunnajohtajista ajatellaan, että olemme roikkujia omassa virassamme. Ehkä tämä on hännännosto kaikkien kunnanjohtajien puolesta, että meistä on oikeisiinkin töihin, Kauppinen naurahtaa.

PKY-LAATU Oy:n toimitusjohtaja Matti Kilpeläinen kertoo tiedotteessa yrityksen näkökulman Kauppisen palkkaamiseen.

– Petri Kauppisen rekrytointi mahdollistaa asiakkaittemme toiveiden mukaisesti PKY-LAATU OY:n tuotteiden ja palvelujen tarjoamisen ja jatkokehittämisen entistä paremmin koko maan alueella ja eri asiakassegmenteissä.

– Vaikkakin Kauppisella on vahva osaaminen julkishallinnon puolelta PKY-LAATU OY panostaa jatkossakin entistä aktiivisemmin PK-yritysten laatujärjestelmäpalveluihin, jatkaa Kilpeläinen.

Sotkamon kunnahallituksen kokouksessa 7. joulukuuta tarkennetaan Kauppisen siirtymiseen liittyviä järjestelyitä, kuten esimerkiksi milloin kunnanjohtajan virka laitetaan hakuun.

Korjaus klo 13.59: Otsikko korjattu, Kauppisesta tulee varatoimitusjohtaja.