Keskisuomalaisen Kangaskorpi Viestinnän Keskusliiton johtoon

Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi on valittu Viestinnän Keskusliiton hallituksen puheenjohtajaksi. Kangaskorven kausi alkaa vuoden alussa.

Viestinnän keskusliitto (Suomi)
Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi Yle Keski-Suomen lehtihyllykön edessä.
Keskisuomalainen on Vesa-Pekka Kangaskorven johdolla kasvanut keskisuomalaisesta lehtitalosta puolen Suomen suureksi mediataloksi.Arvo Vuorela / Yle

Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi ryhtyy vuodenvaihteesta alkaen vetämään myös Viestinnän Keskusliittoa. Kangaskorpi on ollut liiton hallituksen jäsen vuoden 2014 alusta.

Viestinnän Keskusliitto on viestintäalan työnantajaliitto. Liiton verkkosivujen (siirryt toiseen palveluun) mukaan sen tärkein tehtävä on vaikutaa alan lainsäädäntöön ja normiston soveltamiseen.

Kangaskorpi nostaa media-alan edunvalvonnan tärkeimmiksi kysymyksiksi viestinnän arvonlisäveron, julkisen ja yksityisen median tasapainen ja jakelupalvelujen turvaamisen. Julkista mediaa Suomessa edustaa Yle.

– Lehtien, kirjojen ja muiden mediasisältöjen arvonlisäveron alentaminen on tehokkain tapa turvata kotimaisen median tulevaisuutta, Kangaskorpi toteaa.

Kangaskorpi on toiminut 2014-2015 Sanomalehtien Liiton hallituksen puheenjohtajana. Tässä tehtävässä hän ei ensi vuonna jatka, vaan Sanomalehtien Liiton hallitusta ryhtyy vetämään Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.