Muotikommentaattori uskoo: Linnan juhlissa näemme vilauttelua ja hempeitä värejä

Muotikommentaattori Jaakko Selin odottaa näkevänsä itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa laskeutuvia kankaita ja hempeitä värejä. Rohkeimmat pukeutujat seuraavat kansainvälistä trendiä ja näyttävät paljasta pintaa.

Kotimaa
Presidenttipari.
Yle

Jaakko Selin on katsellut itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle osallistuvien vieraiden pukeutumista sillä silmällä jo vuosikausia. Hän on huomannut suomalaisten suosivan puvuissaan mustaa, viininpunaista ja syvän tummaa sinistä.

– Ne koetaan juhlaviksi väreiksi. Se erottaa meidät muusta maailmasta. Ei tarvitse mennä kuin Ruotsiin asti, niin siellä käytetään jo hovin esimerkistä paljon pastellisävyjä.

Vartalo vapaaksi

Suomalaiset ovat kuitenkin Jaakko Selinin mukaan vihdoin ottamassa mallia kansainvälisestä pukeutumisesta. Hän uskoo, että presidentinlinnassa nähdään tänä vuonna sekä vaaleampia värejä että vapaampia vartaloita.

– Väritys on varmasti muuttunut aiempaa hempeämmäksi. Korsetit ovat poistuneet ja vaatteet ovat luonnollisempia. Ne saavat valua ja elää.

Tulevista trendeistä saa usein vihiä Golden Globen ja Oscar-gaalan punaisilta matoilta.

– Trendit liikkuvat tosin aika hitaasti ja vain harva niistä saapuu tänne asti. Nyt on esimerkiksi nähty nakutrendiä, eikä Linnan juhliin oikein sovi tuollainen paljasteleva tyyli. Olen silti melko varma, että muutama sellainenkin paikalle tulee, Selin toteaa.

Vielä arvailun asteella

Jaakko Selin kommentoi juhlavieraiden pukeutumista Ylen suorassa televisiolähetyksessä itsenäisyyspäivänä. Hän on saanut jo hieman vihiä tulevasta, mutta suuren osan puvuista hän näkee vasta samaan aikaan yleisön kanssa.

– Olen saanut suunnittelijoilta jonkin verran sisäpiirin tietoa, mutta puvut valmistuvat usein viime tipassa, eivätkä kaikki halua paljastaa niistä ennakkoon mitään. Vaikka olen tehnyt tätä jo 15 tai 16 vuotta, jännittää joka vuosi yhtä paljon, Selin toteaa.