Kiekko liitää myös uudessa kaupungissa – "Heti löytyi kavereita"

Jani Kleemola vaihtoi opiskeluiden myötä maisemaa Pirkanmaalta Kajaaniin ja jatkoi mieluisaa harrastusta uudessa kaupungissa. Loistavat harrastusmahdollisuudet yllättivät positiivisesti.

terveys
Mies heittää frisbeetä metsässä.
Jani Kleemola

Frisbeegolfia harrastavan Jani Kleemolan ei tarvinnut pettyä muuttaessaan Ylöjärveltä Kajaaniin. Vanhan harrastuksen jatkaminen uusissa ympyröissä on karkottanut tylsyyttä ja helpottanut tutustumista uusiin ihmisiin.

Kleemola aloitti viime syksynä liikunnanohjaajan opinnot Kajaanin ammattikorkeakoulussa.

– Uudesta koulusta löytyi heti kavereita, jotka pelaavat frisbeegolfia ja sen kautta on ollut helpompi tutustua ihmisiin. Vapaa-ajallakaan kesällä ei ole ollut niin tylsää ja yksinäistä, kun pääsi ulos heittämään kiekkoa.

Kajaanin mahdollisuudet frisbeegolfin harrastamiseen yllättivät positiivisesti. Kleemola tiesi jo ennakkoon, että Kajaanista löytyy täyspitkä 18-väyläinen rata, mutta muut radat tulivat yllätyksenä.

– Mahdollisuudet ovat tosi hyvät, jopa paremmat kuin Pirkanmaalla, Kleemola kehuu.

Täyspitkän frisbeegolfradan lisäksi Kajaanissa on lyhyempiä ratoja. Lisäksi monissa puistoissa on koreja, joiden ympärillä voi treenata.

Luontoa ja liikuntaa

Innokkaimmat kiekonheittäjät vaeltavat kiekkokasseineen frisbeegolfradoilla ympäri vuoden, mutta Kleemolalla harrastus jää lumien aikana tauolle. Kesällä hän heittelee jopa päivittäin.

Mahdollisuudet ovat tosi hyvät, jopa paremmat kuin Pirkanmaalla.

Jani Kleemola

Kainuu tarjoaa harrastukseen mukavat puitteet. Frisbeegolf merkitsee Kleemolalle monipuolista liikuntaa hienoissa maisemissa.

– Kun käy pelaamassa pitkää rataa Vimpelinvaarassa, siellä on tosi hienot ulkoilumaastot ja näkymät sieltä korkealta. Sinne on aina ollut mukava lähteä.

Tuleva liikunnanohjaaja on sopeutunut Kainuuseen hyvin.

– Oon viihtynyt tosi hyvin. Tämä on mukava kaupunki. Suurin ero Ylöjärveen on se, ettei ole Tampereen kaltaista isoa kaupunkia vieressä, hän toteaa.