Luulajan pommiuhka ohi – uhkaava laatikko olikin vaaraton

Pohjois-Ruotsin Luulajassa poliisitaloon kohdistunut pommiuhka on osoittautunut aiheettomaksi. Poliisitalon seinustalta löytynyt laatikko todettiin vaarattomaksi ja alueen eristys on voitu purkaa.

Ulkomaat
Ruotsin poliisin virka-auto Haaparannan poliisiaseman pihalla.
Antti Heikinmatti / Yle

Luulajassa Pohjois-Ruotsissa poliisitalon seinustalta löytynyt pommiksi epäilty laatikko on osoittautunut vaarattomaksi. Tukholmasta paikalle lennätetty poliisin pommiryhmä totesi tilanteen iltapäivällä ja alueen eristystä yleisöltä päästiin purkamaan.

Epäilyttävä laatikko ilmestyi Luulajan keskustassa sijaitsevan poliisi- ja oikeustalon seinustalle keskiviikon vastaisena yönä. Laatikkoon oli kirjoitettu arabiankielistä tekstiä, joka tulkittiin uhkaukseksi.

Paikalle lennätettiin Ruotsin poliisin erikoisryhmä, joka totesi nopeasti, ettei pommiksi epäilty esine aiheuta vaaraa. Pommiepäilyn vuoksi kortteli oli eristettynä ja esimerkiksi bussiliikennettä jouduttiin rajoittamaan.

Ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan (siirryt toiseen palveluun) poliisi pystynee piankin kertomaan, mikä pommiksi epäilty esine itse asiassa on ja mitä viestejä laatikkoon oli kirjoitettu.