Entinen toimitusjohtaja summaa Tepsin alkukauden: Kasvot on pesty ja uskottavuus palautettu

TPS:n toimitusjohtajana vuosina 2009–2012 työskennellyt Kari Hietarinta uskoo, että joukkueeseen hankitut kokeneet pelimiehet ovat Tepsin ryhtiliikkeen takana. Entisen kiekkopomon mielestä myös seurassa myllertäneet myrskyt ovat jo takanapäin.

urheilu
Tomi Kallio TPS:n harjoituksissa.
Yle

TPS:n entinen toimitusjohtaja Kari Hietarinta seuraa positiivisin mielin joukkueen tilannetta kuluvalla liigakaudella. Palloseura on 26 ottelun jälkeen sarjassa neljäntenä.

Onhan se kivempaa seurata voittavaa kuin häviävää joukkuetta.

Kari Hietarinta

– Jos katsotaan, mitä edellisinä kausina on tapahtunut, on tämä kausi mennyt varmaan ihan niin kuin on ajateltu ja toivottu. Onhan se kivempaa seurata voittavaa kuin häviävää joukkuetta. Tässä on tapahtunut ennen kaikkea kasvojen pesu ja uskottavuuden palautus, Hietarinta analysoi.

Suurempia yllätyksiä ei alkukauden varrelle Hietarinnan mukaan ole osunut.

– Muutama erikoinen kotipeli on ollut. Saipalle 0–5-tappio ja Tapparalle 2–7. Ja viime viikolla Ässiä vastaan 1–3-tappio. Keskimäärin joka kahdeksas peli on ollut vähän eriskummallinen.

Hietarinnan mielestä tämä on vain osa joukkueen kasvuprosessia monien muutosten jälkeen.

– Pelaajisto on vaihtunut todella paljon edellisistä kausista. Uskon kuitenkin, että kokeneet pelaajat, jotka tänne on tuotu – etunenässä tietysti Tomi Kallio – tuovat ryhtiä ja johtajuutta joukkueeseen. Sillä joukkue menee vähän pitemmälle kuin aikaisempina kausina.

– Lisäksi mukana on muita kokeneita pelaajia ja voittajia, kuten Petteri Nummelin, Eric Perrin, Henrik Tallinder, Lauri Tukonen ja Teemu Lassila. Siinä on runko, joka kantaa pitkälle, Hietarinta arvelee.

Oman kiinnostavuutensa käynnissä olevaan kauteen tuo myös CHL ja sen tuoma rasitus siinä mukana oleville joukkueille.

– On mielenkiintoista nähdä CHL:n vaikutus loppukauteen. Vuodenvaihteen jälkeen voi tulla raskas kausi, Hietarinta ennustaa.

Myrskyissä rämpinyt seura hakee vakautta toimintaansa

Kun muutoksia on tehty runsaasti sekä pelaajistossa että esimerkiksi johdossa, uskoo Hietarinta tilanteen nyt rauhoittuvan.

Nyt on rakennusvaihe, jossa haetaan kestävämpää ratkaisua kuin vain sitä, että selvitään hengissä.

Kari Hietarinta

– Nyt on rakennusvaihe, jossa haetaan kestävämpää ratkaisua kuin vain sitä, että selvitään hengissä. Niinhän se oli vuoden 2008 jälkeisenä aikana. Nyt on stabiilimpi tilanne.

Kaikki lähtee juniorityöstä. Hietarinnan mielestä yhteistyö oman junioriorganisaation kanssa on hyvä pohja.

– Se luo uskoa toimintaan, jossa liikutetaan satoja lapsia ja nuoria.

Perinteiden arvostus ja Hall of Famen julkistus saa kehuja entiseltä toimitusjohtajalta. Lokakuun lopulla avattuun Hall of Fame -galleriaan on kerätty muun muassa mitaleita, pelipaitoja ja muita TPS-muistoja lajirajat ylittäen.

– On hienoa, että selvästi halutaan arvostaa ja kunnioittaa perinteitä. Täytyy muistaa, että lähes satavuotias seura on aina se perusjuttu siellä taustalla. Se on aina suurempi kuin yksi yksilö, vuosi tai joukkue.

– On tärkeää muistaa historia, jotta ymmärtää, miksi ollaan tässä päivässä, Hietarinta päättää.