Pori Jazz: "Terroriuhalla ei vaikutusta artistineuvotteluihin"

Pori Jazzin toimitusjohtaja ei usko Euroopan kaoottisuuden ja terroriuhan vaikuttavan uusiin artistineuvotteluihin. Jazzfestivaalin ensimmäiset esiintyjäkiinnitykset julkistetaan muutaman viikon kuluttua.

musiikki
Pori Jazz 2015.
Sarita Blomqvist / Yle

Pori Jazz ei usko terroriuhan vaikuttavan ensi kesän festivaalin artistineuvotteluihin. Jazzfestivaalin ensimmäiset kesän esiintyjäkiinnitykset on tarkoitus julkistaa jo muutaman viikon kuluttua. Myös uusia artistineuvotteluja käydään kesää varten koko ajan.

Aiemmin, kun Euroopassa on tapahtunut jotain poikkeuksellista, on osa yhdysvaltalaisista artisteista kieltäytynyt tulemasta vanhalle mantereelle.

Pori Jazzin toimitusjohtaja Janne Nieminen ei kuitenkaan usko, että nykyisellä Euroopan kaoottisuudella ja terroriuhalla olisi käytännössä hankaloittavaa vaikutusta tuleviin neuvotteluihin.

– Itse asiassa meneilläänkin olevalla viikolla on isoiltakin nimiltä tullut kiertuejulkistuksia Eurooppaan. Ainakaan tällä hetkellä Euroopan tilanteella ei ole vaikutusta kiinnityksiin.

Ensimmäiset kiinnitykset julki ennen joulua

Pori Jazz jatkaa viime vuoden perinnettä ja aikoo paljastaa ensimmäiset artistikiinnitykset jo muutaman viikon kuluttua. Ensimmäinen erä lipuista tulee joulumyyntiin.

– Meillä on paljon uskollisia ja vakituisia kävijöitä. Näyttää siltä, että Pori Jazzin pääsylippu on ihan mieluisa joululahjakin. Kyllä me tällä linjalla jatkamme, lupaa Pori Jazzin toimitusjohtaja Janne Nieminen.

Nieminen lupaa, että ensierässä julkistettavat artistinimet ovat mielenkiintoisia.

– Meillä on poikkeuksellisen laaja ohjelma. Musiikkia on tarjolla useille erilaisille kohdeyleisöille. Neuvotteluja käydään hyvin laajalla rintamalla. Verkkoja on heitetty niin isoille kuin kaiken kokoisille nimille.