Pihoissa liikkunut susi ammuttiin Sonkajärvellä

Metsästäjät ampuivat pihoissa usein liikkuneen suden Sonkajärvellä keskiviikkona. Poliisin johtamassa metsästyksessä ammuttiin urossusi, koska pihavierailuja oli kertynyt viime päivinä useita.

luonto
Sonkajärvellä ammuttu pihoissa liikkunut susi
Itä-Suomen poliisilaitos

Metsästäjät ovat ampuneet Sonkajärven Poromäessä suden, joka oli vieraillut pihoissa useita kertoja viime päivien aikana. Poliisin johtamassa metsästyksessä mottiin saatiin jo tiistaina kaksi sutta, joista oli tehty maanantain ja tiistain väliseltä yöltä viisi havaintoa talojen pihapiireissä.

Tiistaina susia ei saatu motissa liikkeelle ja jahtia jatkettiin keskiviikkona. Iltapäivällä kello 13 aikaan toinen susista ammuttiin. Kyseessä oli isokokoinen urossusi, joka oli poliisin mukaan normaalissa ravitsemustilassa, eikä siinä ollut merkkejä esimerkiksi sairauksista. Poliisi toimittaa suden tutkittavaksi Elintarviketurvallisuusvirastoon Ouluun.

Toinen susista päästettiin motista ulos, koska toisen suden ampumisen toivotaan karkottavan sen pois. Poliisia avusti 46 metsästäjää, jotka antoivat metsästyksessä suurristavirka-apua.

Sudet olivat liikkuneet alueella kolmen talon pihapiirissä. Lähimmillään sudet olivat olleet kymmenen metrin päässä asutusta talosta. Yhdessä pihassa on myös sikala. Samalla alueella poliisi ja metsästäjät yrittivät poistaa pihoissa liikkunutta sutta jo viime lauantaina.

Poliisi ja riistahallinto ovat sopineet, että pihakäynti tarkoittaa sitä, jos susi käy toistuvasti alle sadan metrin päässä asuin- tai tuotantoeläinrakennuksesta. Tällöin poliisi voi tehdä päätöksen suden poistamisesta. Pihalla ei kuitenkaan tarkoiteta kesämökkiä tai asumatonta pihapiiriä.