Aarnion vapauttaminen sai aikaan helpotusta sekä huolta – katso syyttäjän ja asianajajan kommentit

Käräjäoikeus teki keskiviikkona päätöksen vapauttaa Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion tutkintavankeudesta. Puolustus oli helpottunut, syyttäjässä vapautus puolestaan herätti huolta sotkemisvaarasta.

Kotimaa
Puolustusasianajaja Riitta Leppiniemi.
Puolustusasianajaja Riitta Leppiniemi ja valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen kommentoivat Jari Aarnion vapautumista.

Helsingin käräjäoikeus päästi törkeistä huumerikoksista syytetyn Jari Aarnion pois tutkintavankeudesta keskiviikkona. Aarnio pääsee kotiin, mutta on edelleen matkustuskiellossa.

Aarnion puolustusasianajaja Riitta Leppiniemen mukaan käräjäoikeuden päätös oli suuri helpotus.

– Tätä on pyydetty jo niin monta kertaa ja tähän mennessä on aina tietysti petytty. Toki tämä on hyvin helpottava tieto. Tämän jutun hoitaminen on huomattavasti helpompaa avustajankin näkökulmasta, kun päämies on vapaalla eikä vangittuna, sanoo Leppiniemi.

Leppiniemen mukaan oikeuden käynti jatkuu huomenna normaalisti ja Aarnio palaa oikeuden istuntoon yhdeksäksi.

– Tänään hän varmasti menee perheensä luokse ja toivoo, että media kunnioittaa tätä ja hän saa olla rauhassa, sanoo Leppiniemi.

Tutkintavankeuden jatkamista toivonut valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen on puolestaan edelleen huolissaan sotkemisvaarasta.

– Päätös ei vastaa sitä, mitä me olisimme toivoneet. Tietenkin olisimme halunneet käydä prosessin läpi ilman sotkemisvaaraa ja toivotaan, ettei sitä nyt tapahdu, sanoo Hirvonen.

Hirvosen mukaan käräjäoikeus punnitsi sotkemisvaaran mahdollisuutta tarkoin ennen päätöstä. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että sotkemisvaara on oikeudenkäynnin edettyä pienentynyt.