Hyppää sisältöön

Porilaisen teinitytön surmaajalle elinkautinen murhasta

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut Ramin Azimin elinkautiseen tammikuussa tapahtuneesta 17-vuotiaan porilaistytön murhasta ja raiskauksesta. Mielentilatutkimuksen mukaan ulkomaalaistaustainen mies oli teot tehdessään täydessä ymmärryksessä.

Kuva: Katja Halinen / Yle

Porilaisen teinitytön tammikuussa surmannut Ramin Azimi on tuomittu elinkautiseen vankeuteen 17-vuotiaan porilaistytön murhasta. Satakunnan käräjäoikeuden mukaan ulkomaalaistaustainen mies oli teot tehdessään täydessä ymmärryksessä.

Teon motiivina oli seurustelusuhteen päättyminen. Azimi oli halunnut tytön kanssa naimisiin ja saada tämän kanssa lapsia. Tyttö puolestaan oli katkaissut seurustelusuhteen ja alkanut tapailla uutta miestä.

Tammikuun lopulla Helsingistä lähtenyt Ramin Azimi otti entisen seurustelukumppaninsa kyytiin Porissa ja vei hänet Ulvilan kautta Kokemäelle, jossa poltti tämän ulkorakennuksessa. Tyttö kuoli sidottuna tulipalossa.

Törkeä raiskaus tapahtui oikeuden mukaan Ulvilan Kullaalla. Lisäksi tuomio tuli törkeästä vahingonteosta ja liikennerikkomuksesta.

Tuomittu 26-vuotias on asunut Suomessa pitkään, mutta hänellä ei ole ollut Suomen kansalaisuutta vaan pelkkä oleskelulupa.

Azimi kertoi heti tuomion lukemisen jälkeen valittavansa hovioikeuteen. Hänen asianajajansa puolestaan sanoi, että valitusta harkitaan.