1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Brasilialainen senaattori on pidätetty korruptioskandaalin vuoksi

Senaattori Delcídio do Amaralin pidättäminen on maan historian ensimmäinen senaattorin pidätys.

Ulkomaat

Brasilian poliisi on pidättänyt keskiviikkona maata hallitsevan puolueen senaattorin korruptioepäilyjen vuoksi. Tapaus liittyy öljy-yhtiö Petrobasin korruptioskandaaliin. Senaattori Delcídio do Amaralin pidättäminen on maan historian ensimmäinen senaattorin pidätys.

Senaatti kutsuttiin koolle keskiviikkona iltapäivällä, koska maan perustuslain mukaan senaatin enemmistön on hyväksyttävä senaattorin pidättäminen, vaikka korkein oikeus oli jo hyväksynyt poliisin pidätyksen. Senaatin äänestyksessä pidätystä puolsi 59 ja vastusti 13 jäsentä.

Syyttäjien mukaan Amaral yritti lahjoa öljy-yhtiö Petrobrasin johtoa pakenemaan maasta, etteivät he antaisi todisteita korruptioepäilyistä.

Poliisi teki ratsian kaikkiaan 13 asuntoon. Amaralin lisäksi poliisi pidätti myös BTG Pactualin omistajan André Esteves, joka on yksi latinalaisen Amerikan johtavista investointipankkiireista.

Brasilian laajassa korruptioskandaalissa on tutkittavana yli 50 kansanedustajaa, senaattoria ja muita tärkeitä poliitikkoja. Aiemmin poliisi on pidättänyt öljy-yhtiön ylimmän johdon sekä johtajia suurista rakennus- ja konepajateollisuuden yrityksistä.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi