Eagles of Death Metal haluaa uusia terrori-iskuun katkenneen keikkansa – "En malta odottaa pääseväni takaisin Pariisiin"

Yhtyeen esiintyminen Pariisin Bataclan-konserttitalossa keskeytyi ammuskeluun. Yhteensä 89 ihmistä kuoli Pariisin iskuista pahimmassa. "Aion mennä takaisin ja elää", laulaja Jesse Hughes sanoi Vicen haastattelussa.

Pariisin terrori-iskut
Eagles of death metal
Eagles of Death Metalin Jesse "The Devil" Hughes (vas.) ja Josh Homme (oik.).Herbert P. Oczert / EPA

Yhdysvaltalainen Eagles of Death Metal haluaa olla ensimmäinen yhtye, joka soittaa pariisilaisessa Bataclan-konserttitalossa, kun se avautuu uudestaan terrori-iskujen jälkeen.

Yhtye oli Bataclanin lavalla 13. marraskuuta, kun asemiehet hyökkäsivät konserttisaliin ja alkoivat ammuskella summittaisesti yleisöön. 89 ihmistä kuoli Pariisin terrori-iskujen pahimmassa yksittäisessä verilöylyssä.

– En malta odottaa pääseväni takaisin Pariisiin. En malta odottaa pääseväni soittamaan. Haluan tulla takaisin. Haluan, että olemme ensimmäinen bändi, joka soittaa Bataclanissa, kun se avataan taas, Eagles of Death Metalin laulaja Jesse Hughes kertoi Vicen (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkona julkaistussa videohaastattelussa.

Hughes ja muut Eagles of Death Metalin jäsenet kertovat vajaan puolen tunnin haastattelussa, millaisia äkkipäätöksiä kukin teki pelastaakseen henkensä ja mitä he näkivät salissa.

– Olin siellä, kun se hiljeni minuutiksi. Ystävämme menivät sinne ja kuolivat. Aion mennä takaisin ja elää, Hughes sanoi.

Eagles of Death Metalin oli määrä kiertää Eurooppaa 10. joulukuuta asti. Pariisin iskujen jälkeen yhtye lähti kotiin ja keskeytti kiertueen.

– Meillä ei oikeastaan ole vaihtoehtoa. Meidän täytyy saada kiertue valmiiksi, sanoi yhtyeen toinen perustaja Josh Homme, joka ei ollut paikalla Pariisissa.

Lähteet: AFP