Aseman Pysäkki saa jatkoa – leirikeskusten kohtalo taas esille

Aseman Pysäkin avoimien ovien toiminta oli loppumassa vuodenvaihteessa, mutta Jyväskylän seurakunnan kirkkoneuvosto on antanut sille kahden vuoden lisäajan. Seurakunnan tilojen tarkastelu nostaa leirikeskukset jälleen syyniin.

seurakunnat
Aseman Pysäkki
Jyväskylän seurakunta

Alunperinkin Aseman Pysäkki oli tarkoitettu määräaikaiseksi projektiksi.

Vastuu pyörittämisestä siirtyy Yhteiseltä seurakuntapalvelulta Keskustan alueseurakunnnalle, ja työntekijän palkkaamisesta päätetään joulukuussa. Työntekijän palkka rahoitetaan diakoniatyön saamista testamenttivaroista.

Aseman Pysäkillä käy viikoittain noin 350 ihmistä, ja sen toiminnassa on mukana noin 70 vapaaehtoista.

Leirikeskusten tulevaisuus nousee jälleen esille, kun seurakunta tarkastelee tilatarpeitaan.

Halssilan seurakuntakeskus
Halssilan seurakuntakeskusSami Saarenpää

Seurakunta on esimerkiksi luopumassa Halssilan ja Lohikosken seurakuntakeskuksista. Lohikoskella tilat on suljettu jo syksyllä. Halssilassa joidenkin tilojen käyttöä on jouduttu rajoittamaan sisäilmaongelmien vuoksi.

Leirikeskusten kohtalosta päätetaan, kun leiritoiminnan muodot ja tarpeet on ensin punnittu.

Korpilahdella seurakunnalla on puolestaan edessään miljoonien remontti, mikäli kirkkovaltuusto joulukuussa hyväksyy kirkon kunnostussuunnitelmat.

Remontin kustannusarvio on noin 4,5 miljoonaa euroa. Mikäli suunnitelmat hyväksytään, remontti voisi alkaa ensi syksynä.

Korpilahden kirkko on Jyväskylän seurakunnan vanhin kirkko, joka on rakennettu 1827. Kirkko korjattiin perusteellisesti Alvar Aallon tekemien suunnitelmien mukaan 1920-luvulla.