Hangossa voi viikonloppuna shoppailla vaikka veturin

Hangon Koverharissa on erikoinen huutokauppa sunnuntaina. Myynnin kohteena on konkurssiin menneen terästehtaan irtaimistoa mikroaaltouuneista aina veturiin asti. Viime syksynä alkanut tehdasalueen purku etenee aikataulun mukaisesti.

Kotimaa
Koverharin terästehtaan purkuhuutokaupassa on myytävänä muun muassa veturi.
Petri Uomala / Delete

Huutokauppayrittäjä Aki Palsanmäki saa sunnuntaina myytäväkseen erikoisen tuoterepertuaarin. Koverharin terästehtaan purkutyömaalla käydään kauppaa muun muassa saksinostimista, vesiautomaateista ja pöytätuulettimista.

– Myynnissä on meille Koverharin tehdaskaupan yhteydessä päätynyttä irtaimistoa. Ei muutakaan keksitty, niin päätettiin kokeilla huutokauppaa, Deleten markkinointijohtaja Petri Uomala naurahtaa.

Veturin lähtöhinta on vielä salaisuus

Yksi erikoisimmista myyntikohteista on veturi, joka Uomalan mukaan "käy dieselillä ja toimii". Yhdellä tai kahdella eurolla sitä ei kuitenkaan saa omakseen.

– Tavara on halpaa, mutta alle romuraudan arvon näitä isompia laitteita ei myydä. Lähtöhinta on asetettu veturin lisäksi vain muutamille tuotteille, mutta hintoja en vielä paljasta, markkinointijohtaja myhäilee.

Koverharissa on veturin lisäksi myynnissä myös muita työkoneita.
Koverharissa on veturin lisäksi myynnissä myös muita työkoneita.Petri Uomala / Delete

Luvassa on vielä toinenkin huutokauppa, jos kauppa ei tällä kertaa käy. Jäljelle jäävä tavara päätyy kierrätykseen ja huutokaupan tuotto menee tapahtuman kulujen kattamiseen.

Koverharin terästehdas ajautui konkurssiin kesällä 2012. Toiminnalle ei löytynyt jatkajaa, joten Delete osti tehtaan purettavakseen. Kohteeseen kuuluu muun muassa 40 rakennusta. Viime syksynä alkanut tehdasalueen purkutyö etenee aikataulun mukaisesti. Valmista pitäisi olla ensi vuoden loppuun mennessä.