Tuomiot pysyivät ennallaan Cannonballin jäsenten uhkausjutussa

Itä-Suomen hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden tuomiot Cannonballin jäsenten uhkausjutussa. Hovioikeus kuuli todistajana muun muassa Keskusrikospoliisin jengiasiantuntijaa. Syyttäjä olisi halunnut miehille kovemmat tuomiot.

Kotimaa

Itä-Suomen hovioikeus piti ennallaan Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomiot Cannonballin täysjäsenten uhkausjutussa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Cannonballin kaksi joensuulaisjäsentä helmikuussa vankeuteen. Täysjäsenet saivat vankeustuomiot muun muassa oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Miehet olivat pahoinpidelleet joulukuussa kolmannen miehen, joka oli aiemmin kertonut oikeudessa kaksikon tekemistä rikoksista. Kaksikko oli nimitellyt pahoinpideltyä vasikaksi ja todenneet, ettei tilanne jäisi tähän. Lopuksi toinen miehistä oli uhannut myöhemmin ampua pahoinpidellyn.

Toinen miehistä tuomittiin seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen. Kun toisen tuomitun entinen rangaistus ja uusi rangaistus yhdistettiin, hänelle tuli istumista kiven sisässä 1,5 vuotta.

Syyttäjä ja tuomitut eivät olleet tyytyväisiä käräjäoikeuden päätökseen ja valittivat Itä-Suomen hovioikeuteen.

Hovioikeus kuuli asiantuntijaa

Hovioikeus kuuli asiassa muun muassa KRP:n jengiasiantuntijaa. Hän kertoi, että Cannonball MC:n ryhmät tekevät muun muassa huumausainerikoksia ja harjoittavan laitonta velan perintää. Asiantuntijan mukaan jäsen voi tehdä rikoksen myös omasta aloitteesta, mutta on velvollinen luovuttamaan osan rikoksesta saadusta hyödystä ryhmälle.

Asiantuntija ei osannut kertoa tarkemmin jengin Joensuun toiminnasta. Hänen käsityksen mukaan Joensuun osastoon kuuluu noin kymmenen jäsentä.

Kun tuomitut ja uhri kohtasivat, tuomituilla ei ollut päällään jengiliivejä, eikä Cannonball MC tullut esille miesten välisissä keskusteluissa. Uhri ei tiennyt miesten olevan liivijengin täysjäseniä.

Itä-Suomen hovioikeus toteaa, että tuomioita ei kovenneta, koska miesten toiminnalla ei näytä olevan yhteyttä Cannonball MC Joensuun toimintaan.