Poliisi on pidättänyt Berliinissä kaksi miestä epäiltyinä vakavan väkivallan suunnittelusta

Poliisin mukaan miehillä on ollut yhteyksiä jihadisteihin.

Ulkomaat
Poliisi ja pomminpurkaja tapahtumapaikalla Berliinissä torstaina.
Poliisi ja pomminpurkaja tapahtumapaikalla Berliinissä torstaina.Jörg Carstensen / EPA

Saksan poliisin erikoisjoukot ovat pidättäneet maan pääkaupungissa Berliinissä kaksi miestä epäiltyinä vakavan väkivallan suunnittelusta. Poliisi pidätti miehet ratsiassa Islamilaisesta kulttuurikeskuksesta torstaina. Alue suljettiin ja asukkaita evakuoitiin useista rakennuksista.

Bild-sanomalehden mukaan vihje miehistä olisi saatu upseereilta, jotka ilmoittivat mahdollisen hyökkäyksen suunnittelusta poliisille.

Poliisin mukaan 28- ja 46-vuotiaita miehiä epäillään vakavan väkivallan teon suunnittelusta ja yhteiskunnallisesta vaarasta.

Poliisin tiedottajan Patricia Bræmerin mukaan miehillä on ollut yhteyksiä jihadisteihin. Heiltä ei kuitenkaan ole löydetty aseita tai räjähteitä.

Pariisin terrori-iskujen jälkeen Saksan liittovaltion hallitus varoitti, että Saksa voi myös olla terroristeille todennäköinen kohde ja maan uhkataso on ollut korotettuna tavallista korkeammalle.

Aiemmin tällä viikolla Berliinin senaatti hyväksyi uuden lakiesityksen, jonka mukaan turvallisuusjoukkoja lisättäisiin maan pääkaupungissa.

Lähteet: AFP, Reuters