1. yle.fi
  2. Uutiset

Kempeleessä järjestetään maahanmuuttovastainen mielenilmaus

Taustalla on alkuviikosta tapahtunut nuoren tytön epäilty raiskaus. Teosta epäiltynä on vangittu 17-vuotias ulkomaalainen nuorukainen. Poliisi ei ole saanut tilaisuudesta ilmoitusta.

Kotimaan uutiset
Kempeleen kunnantalo
Erno Serkosalmi / Yle

Sosiaalisessa mediassa käydään keskustelua Kempeleessä lauantaina järjestettävästä mielenilmauksesta.

Kempeleläiset Facebook-sivulla jäseniä pyydetään kokoontumaan kunnan keskustaan Kauppatielle lauantaina kello 14.

Mielenilmauksen taustalla on maanantai-iltana Kempeleessä Asemantiellä tapahtunut nuoren tytön epäilty raiskaus. Oulun käräjäoikeus vangitsi torstaina 17-vuotiaan ulkomaalaisen nuorukaisen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Poliisi kohottaa valmiutta    

Poliisi kohottaa valmiuttaan eli paikalle kohdistetaan partioita.

Arto Autio

Ylikomisario Arto Autio Oulun poliisilaitokselta kertoo, että sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua seurataan.

– Poliisi kohottaa valmiuttaan eli paikalle kohdistetaan partioita. Poliisi huolehtii yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta, eli seuraamme, ettei kenellekään aiheudu kohtuutonta häiriötä, Arto Autio kertoo ja lisää, että poliisin saamien tietojen mukaan kyseessä on rauhaisa mielenilmaus.

– Uhkatekijöitä ja vaaraa ei ole tiedossa, Arto Autio lisää.

Poliisi ei ole saanut ilmoitusta

Arto Autio sanoo, että mielenilmaukseen kutsutaan sosiaalisen median kautta, mutta virallista järjestäjää tapahtumalle ei ole tiedossa.

– Toivomuksena on, että joku ilmoittautuisi vastuulliseksi järjestäjäksi, jotta voisimme yhdessä katsoa pelisääntöjä, ettei kenelläkään aiheutuisi esimerkiksi kohtuutonta häiriötä.

Autio sanoo, että poliisille pitää tehdä ilmoitus mielenilmauksista ja mielenosoituksista.

Asumisyksikköä vaaditaan lopetettavaksi

Kuntalaisaloite.fi-sivuilla vaaditaan, että Kempeleen kunnan on poistettava Oulun diakonissalaitoksen vastaanottokeskus "pakkokeinoin".

Aloitteen allekirjoittajat vaativat muun muassa Kempeleen luottamustehtävissä olevien ja muiden kunnanpäättäjien selvittävän kyseisen ODL:n toiminnan mahdollista lakkauttamista.

Kunnanjohtaja Tuomas Lohi muistuttaa, että alaikäisten turvapaikanhakijoiden asumisyksikkö on Kempeleessä Maahanmuuttoviraston ja ODL:n välisellä sopimuksella, eikä kunnalla ole asiassa päätösvaltaa.

Lue seuraavaksi