1. yle.fi
  2. Uutiset

Pieliselle kesällä uusi risteilijä – Kolilta Lieksan satamaan 45 minuutissa

Pieliselle saapuu ensi kesänä uusi risteilijä. SuviExpress-niminen kantosiipialus liikennöi Kolin ja Lieksan sataman väliä kahdesti päivässä. Risteilyt käynnistyvät kesäkuun alussa.

Koli (Talviurheilukeskus)
Kantosiipialus
SuviExpress-niminen kantosiipialus aloittaa liikennöinnin Kolin ja Lieksan sataman välillä kesäkuussa 2016.Kolin matkailuneuvonta

Pielisellä Kolin ja Lieksan sataman välillä aloittaa uusi risteilijä ensi kesänä. SuviExpress-niminen kantosiipialus risteilee Pielisellä kahdesti päivässä kesäkuusta elokuun puoliväliin.

Maisema- ja matkaristeilyt tehdään Vuonislahden kautta ja aikaa Kolin ja Lieksan sataman välin matkustamiseen menee 45 minuuttia. Iltapäivisin aluksesta pääsee tutustumaan Kolin maisemiin järveltä käsin.

Kesällä Pieliselle saapuva alus on toiminut aiemmin muun muassa Päijänteellä ja Keiteleellä. 21-metriseen alukseen mahtuu 51 matkustajaa. SuviExpress on rakennettu vuonna 1989.

Kolin ja Lieksan sataman välisen liikennöinnin lisäksi kantosiipialusta käytetään myös tilausristeilyihin.

– Kantosiipialuksella pääsee Kolille esimerkiksi Joensuusta ja Nurmeksesta hyvinkin nopeasti, yrittäjä Aarne Ilves toteaa.

Uusi toimija tervetullut Pielisen aalloille

Kolin Matkailuyhdistyksessä uusi alus toivotetaan tervetulleeksi. Uuden toimijan uskotaan täydentävän hyvin Pielisen vesiliikenne palveluita. Viime kesänä esimerkiksi autolautta Pielinenei liikennöinyt lainkaan kolean sään ja pitkittyneen remontin vuoksi.

Kolin ja Lieksan matkailijamäärät ovat olleet kasvussa, tuleva kesä näyttää jäämmekö tänne pysyvästi.

Aarne Ilves

– Uskon, että uuden erilaisen palvelun tuominen Pieliselle hyödyttää myös nykyisiä toimijoita satamien toiminnan vilkastuessa ja palvelutarjonnan laajentuessa, Kolin Matkailuyhdistys -yhdistyksen toiminnanjohtaja Veli Lyytikäinen sanoo.

Miten pitkään uusi alus viipyy Pielisen aalloilla, sen aika näyttää.

– Kolin ja Lieksan matkailijamäärät ovat olleet kasvussa, tuleva kesä näyttää jäämmekö tänne pysyvästi, yrittäjä pohtii.

Lue seuraavaksi