1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Terveys ja hyvinvointi

Tanssinohjaajapariskunta La Guardia: Tanssi avaa toimistotyöläisenkin henkisesti

Latinotansseja opettavat ja esittävät Lazaro ja Jonna La Guardia asuvat Pohjois-Karjalassa, mutta rakennuttavat parhaillaan loma-asuntoa Kuubaan. Erityisesti niska- ja hartiakivuista kärsivät antavat myönteistä palautetta pariskunnalle, kuinka tanssi rentouttaa ja auttaa uskaltamaan.

Kuva: Janne Ahjopalo / Yle

Vaikka marraskuinen sää on harmaa ja loskainen, La Guardian perheessä riittää hymyä. Kuubalaislähtöinen Lazaro ja  Ilomantsista kotoisin oleva Jonna kohtasivat muutama vuosi sitten toisensa Joensuussa – tanssitunnilla.

Tietokoneen ääressä paljon työtä tekevät ovat monesti vähän jäykempiä yläkropasta.

Jonna ja Lazaro La Guardia

Lazaro ja Jonna ovat erikoistuneet latinotanssien ohjaamiseen ja esittämiseen. Pariskunta on huomannut, kuinka erityisesti näin harmaaseen vuodenaikaan tanssi tuo ihmisille piristystä.

– Tietokoneen ääressä paljon työtä tekevät ovat monesti vähän jäykempiä yläkropasta. Kuulemma erityisesti huonon työpäivän jälkeen tanssi rentouttaa ja avartaa henkisesti.

– Joskus tanssiin ryhtyminen vaatii ohjaajalta rohkaisevaa asennetta. Ujomman ihmisen pitää ylittää tietty kynnys, jotta löytää itsensä, kertovat Lazaro ja Jonna samaan aikaan, kun liki 3-vuotias Cesar-poika touhuaa lattialla, ja Smuti-kissa pyörii jaloissa.

Loma-asunto nousee Havannaan

Latinotanssien ohjaamisessa on tärkeää seurata, missä mennään latinomusiikissa maailmalla.

– Erikoista kyllä, uusimmat kansainväliset latinohitit tuntuvat tulevan Suomeen vasta puolen vuoden viiveellä. Siksi haluamme, että tunneillamme soitetaan tuoreimpia kappaleita.

Jonna työskentelee tanssinohjaamisen lisäksi myyjänä kirjakaupassa. Lazaro on juuri valmistunut myyntiin ja palveluun erikoistuneeksi merkonomiksi.

Kuuba on nousemassa entistä tärkeämpään rooliin perheen elämässä. La Guardiat rakennuttavat parhaillaan loma-asuntoa, joka on vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä pääkaupungin Havannan keskustasta.

Pariskunta suunnittelee järjestävänsä ensi vuonna tanssimatkoja Kuubaan: mukaan houkutellaan joukko suomalaisia tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin, kulttuuriin, latinotanssiin ja ihmisiin.