Letittävä raumalaisisä kiinnostaa nyt myös Virossa

Raumalainen Matti Airola ei varmaan arvannut, mihin kaikkeen se johtaa, kun hän yhtenä päivänä päätti opetella letittämään tyttäriensä hiuksia. Isän ja tyttärien yhteinen harrastus on poikinut muun muassa kirjan, jonka oikeudet on nyt myyty Viroon.

ilmiöt
Tytön päässä ranskalaiset letit. Mies viimeistelee kampausta. Tytön kuva näkyymyös taustalla olevasta peilistä
Anna Autio

Ensimmäinen suomalainen lettikirja levittää letittämisen ilosanomaa nyt myös Suomenlahden eteläpuolelle. Oikeudet raumalaisen Matti Airolan Isin ja tyttöjen lettikirjaan on myyty Viroon.

Suomessa teosta on myyty lähemmäs 14 000 kappaletta. Kirja on tuoreimmassa Kirjakauppaliiton Mitä Suomi lukee -tilastossa kolmanneksi myydyin tietokirja.

Raumalaisisä seuraa letitysvimmaa mielissään.

– Ihmisten letitysiloa on ollut mukavaa seurata. Letit ovat tällä hetkellä todella trendikkäitä, eivätkä trendit valtakunnan rajoja katso.

Harrastuksesta kasvoi ilmiö

Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun Matti Airola päätti opetella letittämään tyttäriensä hiuksia. Yhteinen harrastus laajeni nopeasti suureen tietoisuuteen, kun isä julkaisi letityskuvia netissä.

Lettivillitys poiki syksyksi letityskirjan, joka myytiin nopeasti loppuun. Nykyään Airolaa työllistävätkin päivätyönsä ohella letityskurssit ja -blogi.

Letitys lisää läheisyyttä

Letitysmestari Airola on kuvannut letittämistä pelkästään myönteiseksi asiaksi. Hänen mukaansa harrastus vaikuttaa suhteisiin lasten kanssa.

– Kun tyttöjen hiuksia letittää iltaisin, on ihan eri tavalla läsnä. Muuten tulisi ehkä vain makoiltua sohvalla kännykän kanssa.