Poliitikon "Oodi Suomi-konepistoolille" voi osua omaan nilkkaan – juttu syyteharkintaan

Kotkan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Mertsu Merivirta (ps.) jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa on konepistooli ja kehotus tervehtiä maahanmuuttajia Suomen perinteitä kunnioittaen. Valtuutettu perusteli kuvan jakamista kunnianosoituksena Suomi-konepistoolille.

Kotimaa
Facebook-sivu, jonka päällä aseen kuva
Vilma Hannén / Yle

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan kotkalaisen kaupunginvaltuutetun jakamasta Facebook-kuvasta. Perussuomalaisten valtuutettu Mertsu Merivirta jakoi lokakuun lopulla Facebookissa kuvan, jossa on konepistooli ja teksti, jossa kehotetaan tervehtimään maahanmuuttajia Suomen perinteitä kunnioittaen.

Valtuutettu on itse kuitannut asian huumorina ja sanonut vain halunneensa tehdä kunniaa Suomi-konepistoolille. Poliisi on selvittänyt, onko Merivirta syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Juttu on nyt siirretty syyteharkintaan.

Kotkan kaupungin johto oli kehottanut perussuomalaisia pidättämään Merivirran kaikista luottamustoimista määräajaksi. Kotkan perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä tämä olisi kuitenkin ollut ylireagointia.

Tarkennettu 27.11. klo 14.05: Pyyntö Merivirran pidättämisestä luottamustoimista torjuttiin Kotkan valtuustoryhmässä, ei puolueen taholta kuten aiemmin mainittiin.

Lisätarkennus 27.11. klo 14.35: Jutusta on poistettu viimeinen lause "Puolueen mielestä tämä olisi kuitenkin ollut ylireagointia."