1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Moni aikakaus- ja sanomalehti on poikkeuksellisesti luettavissa ilmaiseksi

Monien lehtien näköisversioita pääsee kuka tahansa lukemaan ilmaiseksi postilakon aikana. Muun muassa Maaseudun Tulevaisuus, Kauppalehti, A-lehtien Apu, Demi, Kotivinkki, Mondo ja Urheilulehti ja monet paikallislehdet ovat luettavissa netissä.

Kuva: Juho Tuovila / Yle

Monet lehdet pitävät näköislehtiään ilmaiseksi saatavilla verkossa. Syynä on Postin lakko, joka on haitannut lehtien jakelua osissa maata.

Lehdet ovat pääosin kaikkien luettavissa, eli myös muut kuin tilaajat pääsevät lukemaan lehtiä maksutta.

Lehtien taloudelle Postin lakko voi olla kova kolaus. Näin arvellaan sekä aikakauslehtiä tekevästä A-lehdistä että sanomalehti Kauppalehdestä.

Lehti tarjoaa netissä ilmaista tutustumistilausta ja hyvittää asiakkailleen tilausmaksuja. Hyvityskulujen lisäksi kuluja tulee mainosmyynnin mahdollisesta laskusta lakon takia, sanoo sisältömyynnin johtaja Johanna Suhonen.

Tämä kuitenkin saa tapettua orastavan mainosmyynnin kasvun.

Juha Blomster

Aikakauslehtien jakelussa muutaman päivän myöhästyminen ei ole yhtä kohtalokasta, kun lehti ei vanhene käsiin sanomalehden tapaan.

A-lehdet tarjoaa verkossa Apua, Demiä, Kotivinkkiä, Mondoa ja Urheilulehtiä luettavaksi ilmaiseksi. Tilaajille ei ole päätetty maksaa myöhästymisestä hyvityksiä.

A-lehtien toimitusjohtaja Juha Blomster sanoo, että postin ongelmat voivat nopeuttaa digitalisoitumista.

– Tämä kuitenkin saa tapettua orastavan mainosmyynnin kasvun.