1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Saako keikalla nyt vain puolet Jopesta? Viihdyttäjä keveni reilusti alle sataan kiloon

Nykyään Jope Ruonansuun keikoilla saa pääsylipun hinnalla vain puoli Jopea. Elokuussa keikoille palannut mies nauttii kevyestä kehostaan, sillä virtaa riittää enemmän kuin aiemmin.

Kuva: Jope Ruonansuun promokuva

Jope Ruonansuu on palannut viihdetaiteilijan elämään huomattavasti kevyempänä. Mies on pudottanut painostaan lähes puolet, vaaka näyttää tällä hetkellä 82 kiloa.

– Keikoilla on tullut vitsailtua uudesta luukista, että näin lama-aikana saatte lipun hinnalla vain puoli Jopea, Ruonansuu naurahtaa.

Kilot ovat karisseet vatsan pienennysleikkauksen avulla. Vesa-Matti Loirin innoittamana Ruonansuu kävi leikkauksessa viime keväänä, mutta suurin kannustin oli oma terveys.

– Diabetes tuntui äityvän koko ajan pahemmaksi. Paksuimmassa kunnossa mulla meni insuliinia 130 yksikköä vuorokaudessa. Nyt riittää 30 yksikköä, Jope kertoo.

"Nyt oon päättänyt oikeasti, etten hätäile"

Keikkailun ohessa Ruonansuu tekee parhaillaan myös uutta levyä. Miehen mukaan hulluimpina aikoina levyjä piti valmistua kaksi vuodessa, mutta nyt Ruonansuu haluaa edetä rauhallisesti.

– Nyt oon päättänyt oikeasti, etten hätäile sen asian kanssa. Levyn julkaisuaikaa ei ole mietitty, ehkä joskus keväällä. Katotaan sitä sen mukaan, kun levy valmistuu, Ruonansuu pohtii.

– Monesti on mennyt niin, että kun alkaa levyn tekoon, niin kiire tulee samantien, hän jatkaa.

Pudotetut kilot pysyköön poissa silmistä

Viihdetaiteilija on hoikistunut aiemminkin useita kiloja. Viimeksi silloin, kun Ruonansuulta pamahti haima. Huumori ei kadonnut miehestä silloinkaan.

– Onhan se mahtava ko näki vuosien jälkeen oman kikkelin ilman peiliä. Nyt aion pitää sen näköpiirissä loppuelämän, Jope laukaisee ja räjähtää nauramaan.