VR vahvistaa: Yksi ensimmäisistä Pendolino-junista otetaan pois "suunnitellusta liikenteestä"

Kyseistä Pendolino-junaa ei hylätä, se ei vain ole suunnitellussa liikenteessä, VR:n viestintäasiantuntija Sanna Keränen sanoo. Asiasta kertoi ensin vuotosivusto VRLeaks.

talous
Pendolino
Turun ja Helsingin välille kaavaillaan paria nopeaa Express-yhteyttä. Matka-aika lyhenisi jopa lähes puoli tuntia. Tommi Parkkinen / Yle

VR on poistamassa toisen kahdesta ensimmäisestä Pendolino-junastaan liikenteestä.

Asiasta kirjoitti tänään perjantaina vuotosivusto VRLeaks (siirryt toiseen palveluun), ja VR:n viestinnästä vahvistetaan tieto Yle Uutisille.

VR:n viestintäasiantuntija Sanna Keränen tähdentää, että yksittäisestä Pendolino-junasta ei olla luopumassa pysyvästi – sille ei vain ole suunniteltu tällä hetkellä liikennettä.

Kyseinen Pendolino on parikymmentä vuotta vanha.

– Meillä on kaksi niin sanottua ensimmäisen sarjan Pendolinoa. Ne ovat tekniikaltaan vanhempia kuin muut. Toinen niistä ollaan siirtämässä sellaiseen asemaan, että sille ei suunnitella liikennettä, mutta sitä ei missään nimessä olla hylkäämässä tai vielä vähemmän romuttamassa. Pidämme kyllä sen, mutta se ei ole suunnitellussa liikenteessä, Keränen muotoilee.

Kyseessä olevalle Pendolino-junalle ei ole suunniteltu liikennettä joulukuun alusta lukien, hän kertoo. Käytäntö on voimassa toistaiseksi.

Keräsen mukaan VR:llä on kaiken kaikkiaan 18 Pendolino-junaa. Niistä yhtä ollaan nyt siirtämässä sivuun.

Toinen VR:n ensimmäisistä Pendolino-junista "on edelleen liikenteessä suunnitellusti", Keränen toteaa. Miksi toinen päätettiin kuitenkin ottaa ainakin hetkeksi pois liikenteestä?

– Tällä hetkellä me emme tarvitse sitä suunnitellussa liikenteessä ja se on otettu sivuun, viestintäasiantuntija sanoo.

Pendolinoja otettiin koekäyttöön 90-luvun puolivälissä.