Menetitkö rahasi lämpöpumppukauppiaan konkurssissa? Näin voit yrittää hakea rahoja takaisin

Ilmalämpöpumppuja ja grillikotia myynyt Ultimatemarket-nimellä myynyt Innoros Oy asetettiin keskiviikkona konkurssiin. Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoo, että yhtiö rahoitti toimintaansa asiakkailta saaduilla etumaksuilla.

Kotimaa
Kondenssivettä valuu putkesta.
Tommi Parkkinen / Yle

Ilmalämpöpumppuja ja grillikotia etumaksuilla myynyt Innoros Oy asetettiin keskiviikkona konkurssiin. Ultimatemarket-aputoiminimellä toiminut yhtiö on pyörinyt asiakkailta saaduilla ennakkomaksuilla ja ostoveloilla.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto sanoo, että käytännössä kuluttajien maksamille ennakkomaksuille ei löydy vakuuksia. Kuluttajat saattavat siis jäädä ilman ostamiaan tavaroita ja ennakkomaksujen palautuksia.

Innoros Oy:n konkurssipesä on pyytänyt kaikkia asiakkaita ottamaan yhteyttä ja ilmoittamaan saatavansa osoitteeseen asiakkaat@ultimatemarket.com (siirryt toiseen palveluun).

Jos tavarasta on maksettu luotolla, asiakkaan kannattaa ottaa yhteyttä luottoyhtiöön. Esimerkiksi laskua ei tarvitse maksaa. Jos lasku on jo maksettu, asiakkaalla on oikeus saada rahat takaisin luottoyhtiöltä.